Kultur & Samfund

• DK 2009.jpg

Amager 2018 - vores lokale identitet

Museum Amager indleder i 2016 et projekt sammen med kunstneren Peter Carlsen. Han skal udføre et maleri, som visualiserer Amagers unikke lokale identitet. Billedets arbejdstitel er "Amager 2018". Museum Amager søger skoleklasser, som vil være interesserede i at medvirke i et projekt, hvor eleverne, i samarbejde med Peter Carlsen, skal udforme visuelle fremstillinger af deres forhold til lokal identitet. Det kan tænkes som et tværfagligt forløb mellem fag som billedkunst, dansk, samfundsfag og historie.

• bibliotek børn.jpg

Besøg på biblioteket

Giv eleverne inspiration til sommerferielæsning og få opmærksomhed på, at biblioteket har åbent hele sommeren.

• Vingen Terminal 3 foto Erik Jensen.jpg

Bevar Tårnby

"Tårnby set med børneøjne". Børn sendes rundt med kamera, mobiltelefon og tegneblok for at finde ud af, hvad de gerne vil vise deres børn og børnebørn om 30-40 år.

Biblioteks orientering

Formålet med biblioteksorientering på 3. klassetrin er at introducere børnene til bibliotekets mange muligheder med særlig vægt på læsning.

• Byvandring i de flygtende jøders fodspor.jpg

Byvandring med fokus på jødernes flugt via Dragør i oktober 1943

Guidet rundtur i Dragør by med fokus på de flygtende jøder, der i efteråret 1943 måtte forlade Danmark og søge tilflugt i Sverige af frygt for at blive sendt i koncentrationslejr.

• Crossing Borders

Crossing Borders tilbyder workshops med fokus på globale udfordringer, aktivt medborgerskab og mødet mellem unge på tværs af kulturer. Formålet er at give eleverne i udskolingen et bredere globalt perspektiv og gøre dem opmærksom på forskellige internationale problemstillinger og skolesystemer.

• Demodag.JPG

Demokratidag

På demokratidagen skal eleverne gennem aktiv og levende læring stifte bekendtskab med demokratiske beslutningsprocesser og med det politiske spil, der ligger bag.

Hvordan forhandler man på en konstruktiv måde? Hvordan prioriteres pengene? Hvordan håndteres dilemmaer omkring fordeling af midler? Hvorfor er kompromisser vigtige? Hvilken magt har pressen? Hvad er interesseorganisationer, og hvilken rolle spiller de?

• DFUNK Outreach

"DFUNK Outreach har til formål at oplyse og skabe debat om flygtninges vilkår i Danmark og internationalt på en levende måde, og i øjenhøjde med tilhørerne. Vores ildsjæle i DFUNK Outreach tager ud til folkeskoler, gymnasier og mange andre steder i landet og formidler tal, fakta og personlige fortællinger om livet som flygtning.

• IMG_1754.PNG

Dragør rundt med byvandrings-app

App'en Visit Dragør er en mulighed for at bruge sin smartphone til at få oplevelser og viden om forskellige steder i Dragør Kommune. Der er forskellige læringsmål til ruterne.

• FORSVARETS MOBILE UNDERVISNING

"Check Point One" er et mobilt undervisningstilbud om sikkerhedspolitik i Danmark og på verdensplan. En gæstelærer fra Forsvaret giver eleverne saglig og opdateret undervisning om aktuelle forsvars- og sikkerhedspolitiske emner.