Kultur & Samfund

• VArpelevvej-2-a.jpg

Besøg Engvang Frugt og frilandsgrise

Hos Engvang frugt og specialiter er det muligt at besøge en plantage der drives efter de mest moderne produktionsmetoder.

• Popmusik.jpg

BIBELEN SOM POPMUSIK

I klasserne skal I arbejde med moderne musik og bibelske fortællinger. I skal læse, lytte, analysere og til sidst lave jeres egen musikvideo!

• bibelens dyr.jpg

BIBELENS DYR OG DERES SYMBOLER

Et projekt om dyr og symboler i bibelen i samarbejde mellem Folkekirkens Skoletjeneste, KØS og Køge billedskole.

• profet.jpg

BIBELENS PERSONER

Et sjovt projekt hvor eleverne spiller kort med bibelske personer.
    Bibelske fortællinger er et af de centrale kompetenceområder for faget kristendomskundskab.

• Crossing Borders

Crossing Borders tilbyder workshops med fokus på globale udfordringer, aktivt medborgerskab og mødet mellem unge på tværs af kulturer. Formålet er at give eleverne i udskolingen et bredere globalt perspektiv og gøre dem opmærksom på forskellige internationale problemstillinger og skolesystemer.

• Den Blå Planet

På Den Blå Planet, Danmarks Akvarium kan eleverne fascineres af havets dyreliv og fordybe sig i dyrenes tilpasninger til det våde element.

• Sidste_have.jpg

DEN SIDSTE HAVE

"Den sidste have" er et projekt om kirkegården og dens symboler med besøg på den lokale kirkegård.
    Når mennesker dør, begraves de fleste i en særlig have. Vi kalder det kirkegården. Det er en have med træer, blomster, gravsten, en særlig fred og masser af historier.

• DFUNK Outreach

"DFUNK Outreach har til formål at oplyse og skabe debat om flygtninges vilkår i Danmark og internationalt på en levende måde, og i øjenhøjde med tilhørerne. Vores ildsjæle i DFUNK Outreach tager ud til folkeskoler, gymnasier og mange andre steder i landet og formidler tal, fakta og personlige fortællinger om livet som flygtning.

• frans.jpg

EN DAG I KLOSTER

"En dag i kloster" er et projekt om middelalderens klosterliv med udgangspunkt i Frans af Assisi.
    Tag eleverne med tilbage til det 13. århundredes klosterliv, hvor de møder Frans af Assisi og søster Clara, der begge arbejder målrettet på at hjælpe de fattige og reformere middelalderens kirke.

• Salme.jpg

ET MØDE MED DEN DANSKE SALME 2017

"Et møde med den danske salme 2017" er et projekt om danske salmer fra middelalderen og frem til i dag.