Viden & Foredrag

Astra

Er jeres fagteam klar til at arbejde med de fællesfaglige fokusområder frem mod den fælles prøve i fysik/kemi, biologi og geografi? Astra tilbyder temadage der kan hjælpe dit fagteam på vej!

• 111.png

Bestil en elevambassadør fra Roskilde Tekniske skole

Roskilde Tekniske Skole har uddannet elever til at fortælle om uddannelserne, studiemiljøet og kammeratskabet på skolen - også kaldet elevambassadører. De tager med til uddannelsesmesser, informationsarrangementer eller besøg i grundskolen.

• Brandbil.jpg

Besøg en brandstation

Kom og klap en brandbil

• Børnehaver & Dagtilbud
  • 25lsw9uyi3m9a32b.jpg

Besøg et rensningsanlæg

Hvad sker der med spildevandet. Hvad sker der med det vand som kommer i kloakken. Hvor løber det hen. Bliver det renset. Hvad sker det med papir fra toilettet m.m.

• Big Bang - Naturfag for fremtiden

Big Bang er Danmarks største konference og messe for alle der underviser, formidler eller forsker inden for det naturfaglige og naturvidenskabelige felt i grundskolen, på ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser. Konferencen afholdes næste gang den 23.-24. marts 2017.

• Sten-Knuth-2.jpg

Borgmesterbesøg

Hvad bestemmer en borgmester? Hvad laver byrådet? Betyder det noget om vi stemmer til kommunalvalget eller bestemmes det hele alligevel i Folketinget? Hvordan kommer jeg til at bestemme noget? Er politik ikke bare drønkedeligt? Mød Stén Knuth, borgmester i Slagelse Kommune, til en snak om politik, hvordan politiske beslutninger bliver taget, og hvordan demokratiet virker i en typisk dansk kommune

• Crossing Borders

Crossing Borders tilbyder workshops med fokus på globale udfordringer, aktivt medborgerskab og mødet mellem unge på tværs af kulturer. Formålet er at give eleverne i udskolingen et bredere globalt perspektiv og gøre dem opmærksom på forskellige internationale problemstillinger og skolesystemer.

• Billede_skoleskak_lærer_elever.jpg

Dansk Skoleskak – Gør dine elever læringsparate

Skoleskak er en anderledes måde at motivere og styrke elevernes interesse og udbytte i matematik. Er godt for alle – også for klassens bund- og topelever. Begejstrer eleverne, da det er spil og ”leg”, samtidig med, at de bliver bedre til matematik. Styrker mere ro, koncentration og fokus.

• DEADLINE ATHEN

Hvert år lykkes det 5.000 flygtningebørn at krydse Europas grænse. De er på jagt efter asyl og et bedre liv. Men kun de færreste når deres mål. I den interaktive dokumentar Deadline Athen styrer eleverne journalisten, der rejser til Athen for at fortælle historien om de afghanske flygtningedrenge i Europa. Deres mission er at samle materiale til en artikel, som de skal skrive, når de har talt med forskellige kilder i Athen.

• LO Midtsjælland foto 1.png

Den danske model

Hvad er "Den danske model"? Hvorfor vil vi gerne fastholde "Den danske model" til regulering af arbejdsmarkedet, fremfor de modeller de øvrige lande i Europa anvender?

Er der konflikter mellem "Den danske model" og EU's fortolkning af arbejdsretten og de regulativer der vedrører arbejdsmarkedet? For eksempel arbejdskraftens fri bevægelighed?

Er et samarbejde i EU omkring arbejdsmarkedsforhold en fordel eller en ulempe for Danmark?

Hvordan blev "Den danske model" til?