Kultur & Samfund

• skuespil og filmhold.jpg

Absalons Testamente

Absalons Testamente er et dialogbaseret undervisningsforløb på Sorø Museum og i Sorø Klosterkirke. Eleverne får gennem levende dialog, hands on aktiviteter og selvstændigt gruppearbejde kendskab til personer, steder og begivenheder omkring Hvideslægten og Absalon.

Almueskolen

Fader Vor, terperi, spanskrør, frikvarter og fedtemadder var en del af skolegangen i almueskolen i landsbyer som Farum og Værløse. På museet oplever eleverne, hvordan en mini-skoledag i en landsbyskole på deres tip-tip oldeforældres tid..

• 05b remtræk.JPG

Andelsmejeriet fra mælk til smør og ost

Se, hvordan det gamle andelsmejeri fungerer og følg mælkens vej fra rå mælk til smør og ost.

• Skoletjenesten - lille.jpg

Arbejd for føden. En dag med daglige gøremål fra 1940'erne

På de gamle husmandssteder havde både børn og voksne masser af praktiske arbejde hver eneste dag. I dette forløb bliver I sat til at sørge for storvask og rebslagning eller fremstilling af brændselsbriketter.

Kulturbussen kan benyttes til tilbuddet.

• Børnehaver & Dagtilbud
  • nationalmuseet.png

Besøg Nationalmuseet i København

Udforsk kulturhistoriske genstande og billeder fra hele verden og forskellige episoder på Danmarks største kulturhistoriske museum - her kan du finde alt fra de berømte guldhorn og Egtvedpigen til afrikanske masker og egyptiske mumier.

• Børnehaver & Dagtilbud
  • Tøjhusmuseet.png

Besøg Tøjhusmuseet i København

På Tøjhusmuseet kan I rejse rundt i den danske militærhistorie - fra stormen ved Dybbøl i 1864 til krigen i Afghanistan.

• Book en ekspert

Gennem 'Book en ekspert' kan du og dine elever få besøg af ingeniører og naturvidenskabelige kandidater, der med interessante fortællinger om deres arbejde og gennem opgaver, udfordringer, quizzer eller andre elevaktiverende opgaver viser, hvordan naturfag, naturvidenskab og matematik bruges i virkeligheden.

• Bregentvedgard2.jpg

Bregentvedgård - Økologisk landbrug

Bregentvedgård er et økologisk landbrug beliggende tæt på Niløse lidt nord for Dianalund på Midtsjælland. I en skøn natur på sydsiden af Åmosen ligger Bregentvedgård arealer i et bakket landskab grænsende op til Tersløse Bøgeskov. Gården er en gammel firlænget gård med driftsbygning fra 1835 og stuehus bygget i 1905.

• Salshuset-672x372.jpg

Børnearbejde i Middelalderen

Hvad lavede børn i Middelalderen? Kom på besøg på stormandsgården Ulvsborg og oplev, hvordan det er at have været barn på Valdemar Sejrs tid. Hvad fik man tiden til at gå med uden mobiltelefon, Ipads eller bare en fodbold? NB: Her kan du bruge foreningspuljen; kontakt din afdelingsleder.

• Crossing Borders

Crossing Borders tilbyder workshops med fokus på globale udfordringer, aktivt medborgerskab og mødet mellem unge på tværs af kulturer. Formålet er at give eleverne i udskolingen et bredere globalt perspektiv og gøre dem opmærksom på forskellige internationale problemstillinger og skolesystemer.