Viden & Foredrag

• WP_20150607_004.jpg

At bygge, bo og leve i et økosamfund

Workshoppen handler om at gå egne veje! Om at tænke og bygge alternativt i natur og genbrugsmaterialer. Om selv at bestemme over sin egen tid, og at være fri af snærende økonomiske forpligtelser. Og om at leve rigtig fint for få midler.

• 111.png

Bestil en elevambassadør fra Roskilde Tekniske skole

Roskilde Tekniske Skole har uddannet elever til at fortælle om uddannelserne, studiemiljøet og kammeratskabet på skolen - også kaldet elevambassadører. De tager med til uddannelsesmesser, informationsarrangementer eller besøg i grundskolen.

• med hjælp til at nå et mål.png

Besøg biblioteket - med hjælp til at nå et mål

Besøg et videnscenter med en tusindårig historie og få vores professionelle hjælp til at nå jeres mål. Vi favner bredt og nyder både at introducere eleverne generelt for de lokale bibliotekstilbud og specifikke materialer og for de værktøjer I har brug for, I jeres arbejde.

• Børnehaver & Dagtilbud
  • Byrådssalen_2.jpg

Besøg Borgmesteren

Besøg borgmesteren i Odsherred og bliv klogere på, hvad det betyder at være borgmester. Hvilke beslutninger træffer borgmesteren og Byrådet i den daglige drift og hør mere om, hvad det er for forskellige afdelinger der findes, for at man kan løfte det arbejde det er, at drive en kommune. Besøget foregår på Rådhuset i Højby, hvor I også vil se Byrådssalen og få en fornemmelse af huset.

• thumb_4079_default_medium.jpg

Besøg Det lokale Bibliotek - lokalarkivet

På Det lokale Biblitotek bliver du klogere på dig selv og på Odsherred. Besøg lokalarkivet og oplev livet i gamle dage i billeder, fortællinger og film. Brug de arbejdende værksteder og pop-up udstillingerne om Odsherred før og nu – eller få skræddersyet en udstilling, et foredrag eller en introduktion til netop din faglige vinkel. I kan også skabe jeres egen udstilling.

• Book en ekspert

Gennem 'Book en ekspert' kan du og dine elever få besøg af ingeniører og naturvidenskabelige kandidater, der med interessante fortællinger om deres arbejde og gennem opgaver, udfordringer, quizzer eller andre elevaktiverende opgaver viser, hvordan naturfag, naturvidenskab og matematik bruges i virkeligheden.

• Salshuset-672x372.jpg

Børnearbejde i Middelalderen

Hvad lavede børn i Middelalderen? Kom på besøg på stormandsgården Ulvsborg og oplev, hvordan det er at have været barn på Valdemar Sejrs tid. Hvad fik man tiden til at gå med uden mobiltelefon, Ipads eller bare en fodbold? NB: Her kan du bruge foreningspuljen; kontakt din afdelingsleder.

• Børnedemokratidagen_3.jpg

Børnedemokratirådet

Børnedemokratirådet er for alle Odsherreds 6. klasser og kulminerer torsdag den 1. februar 2018 i byrådssalen. Børnene har forud for dagen valgt et børnedemokratiråd, der skal diskutere og beslutte, hvordan de vil bruge en pulje på 65.000 kr. Temaet er UNG I GEOPARKEN. Borgmesteren styrer slagets gang, og der vil være live-streaming fra byrådssalen, så resten af skolen kan følge med.

• Crossing Borders

Crossing Borders tilbyder workshops med fokus på globale udfordringer, aktivt medborgerskab og mødet mellem unge på tværs af kulturer. Formålet er at give eleverne i udskolingen et bredere globalt perspektiv og gøre dem opmærksom på forskellige internationale problemstillinger og skolesystemer.

• Billede_skoleskak_lærer_elever.jpg

Dansk Skoleskak – Gør dine elever læringsparate

Skoleskak er en anderledes måde at motivere og styrke elevernes interesse og udbytte i matematik. Er godt for alle – også for klassens bund- og topelever. Begejstrer eleverne, da det er spil og ”leg”, samtidig med, at de bliver bedre til matematik. Styrker mere ro, koncentration og fokus.