Uddannelse

• Animation Kulturklippekort

Animationsworkshop for 3.-6. klasse med dukkeanimator Tina Klemmensen. Workshoppen foregår 2 onsdage kl. 8.30-13.30 i Ungekulturhuset i Asnæs. Børnene lærer karakteropbygning, idéudvikling og laver selv storyboards. De bygger dukker af modellervoks, gammelt legetøj mv. og laver deres egne kulisser. De optager billeder med iPads og lægger efterfølgende lyd, stemmer og musik på. Børnene samarbejder 4-6 stykker på hver station, som har en animationskuffert og en iPad som udgangspunkt.

• 111.png

Bestil en elevambassadør fra Roskilde Tekniske skole

Roskilde Tekniske Skole har uddannet elever til at fortælle om uddannelserne, studiemiljøet og kammeratskabet på skolen - også kaldet elevambassadører. De tager med til uddannelsesmesser, informationsarrangementer eller besøg i grundskolen.

• Book en ekspert

Gennem 'Book en ekspert' kan du og dine elever få besøg af ingeniører og naturvidenskabelige kandidater, der med interessante fortællinger om deres arbejde og gennem opgaver, udfordringer, quizzer eller andre elevaktiverende opgaver viser, hvordan naturfag, naturvidenskab og matematik bruges i virkeligheden.

• Børnedemokratidagen_3.jpg

Børnedemokratirådet

Børnedemokratirådet er for alle Odsherreds 6. klasser og kulminerer torsdag den 1. februar 2018 i byrådssalen. Børnene har forud for dagen valgt et børnedemokratiråd, der skal diskutere og beslutte, hvordan de vil bruge en pulje på 65.000 kr. Temaet er UNG I GEOPARKEN. Borgmesteren styrer slagets gang, og der vil være live-streaming fra byrådssalen, så resten af skolen kan følge med.

• BE - (part of) 2.jpg

Danseworkshop Kulturklippekort

BE – (part of) - en involverende danse og musik forestilling samt workshop for skolebørn på mellemtrinnet

BE– (part of) består 3 dele. Børnene oplever en involverede danse og musik forestilling som publikum. Dernæst deltager de i en workshop. Til sidst optræder en gruppe børn sammen med danserne og musikeren.

Varighed i alt 4 timer.

• dans.jpg

Danseworkshop Kulturklippekort

En danser fra Aaben Dans kommer ud i klassen og laver en 12 lektioners danseworkshop over 2-3 dage. Danseworkshoppen lægger op til glæden ved at bruge kroppen kreativt på en ny, overraskende og inspirerende måde. Vi arbejder med relationer og medskabelse, og elevernes egne tanker og følelser bliver fortalt gennem dans og bevægelse.

• LO Midtsjælland foto 1.png

Den danske model

Hvad er "Den danske model"? Hvorfor vil vi gerne fastholde "Den danske model" til regulering af arbejdsmarkedet, fremfor de modeller de øvrige lande i Europa anvender?

Er der konflikter mellem "Den danske model" og EU's fortolkning af arbejdsretten og de regulativer der vedrører arbejdsmarkedet? For eksempel arbejdskraftens fri bevægelighed?

Er et samarbejde i EU omkring arbejdsmarkedsforhold en fordel eller en ulempe for Danmark?

Hvordan blev "Den danske model" til?

• LO Midtsjælland foto 3.png

Dine rettigheder på arbejdsmarkedet

Aftaler, love, overenskomster.

Er der nogen forskel???? Og hvad betydning har det for mit arbejde????

• EU skolefoto.jpg

Europa-Parlamentet og Kommissionen

Til skoleklasser tilbyder vi både foredrag & præsentationer, undervisningsmaterialer og studieture. Vores tilbud har til hensigt at oplyse skoleelever fra folkeskolens ældste klassetrin og indtil højniveau på gymnasiet om Europa-Parlamentet og dets virke.

• _28A0486.jpg

Filmproduktion Kulturklippekort

Filmproduktion er for 4.-6. klasser; et samarbejde mellem Vig Bio og fotograf Claus Starup. Eleverne arbejder 2 og 2 og bruger deres egne smartphones til at filme med. Børnene får en indføring i grundlæggende filmteknikker og i visuel fortælleteknik og slutter med at producere deres egne film, som får premiere i Vig Bio. Resten af 2017 er booket op, kommende projekter kan realiseres med begyndelsen af det kommende skoleår 17/18.