Netværk & Inspiration

Sorter efter: Alfabetisk - Nyeste tilbud
  • Billede_skoleskak_lærer_elever.jpg

Dansk Skoleskak – Gør dine elever læringsparate

Skoleskak er en anderledes måde at motivere og styrke elevernes interesse og udbytte i matematik. Er godt for alle – også for klassens bund- og topelever. Begejstrer eleverne, da det er spil og ”leg”, samtidig med, at de bliver bedre til matematik. Styrker mere ro, koncentration og fokus.

• Pandekagenboden-672x372.jpg

I nattens mulm og mørke - En mytetur i Middelalderen; er inkl. overnatning i Salshuset og telte

Overnatning, middelaldermad og uhygge. Få lov til at lave mad over bål og sov som de gjorde tilbage på Abselons tid. Ulvsborgs naturvejleder giver et spændende og uhyggeligt indblik i Middelalderens mange myter. Her kan du bruge foreningspuljen; kontakt din afdelingsleder.

• krigensredskaber.jpg

Introtur til undervisning på Stevnsfort

Til grupper af lærere eller undervisere tilbyder vi en særlig tilrettelagt guidetur på Koldkrigsmuseum Stevnsfort, der kombinerer et fagfagligt indblik med didaktiske overvejelser og introduktion til museets undervisning. Varighed: 1½ time

Tilbud i anden kommune

• jensandersen.jpg

Læsekonference

Læsekonference for lærere og pædagoger fra Odsherred torsdag den 16. november kl. 15-19 på Hotel HøjbySø. Foredrag ved Jens Andersen, der har skrevet den store biografi om Astrid Lindgren.
    Workshops: Fortælling med Thorstein Thomsen, Den første Læsning med Ina Borstrøm, Læs gode bøger med Anette Øster, skriveværksted med Nanna Foss og animation med Tina Klemmensen.

• Elev_ved_trommesæt.636334694144059754.jpg

Musik-Workshop for lærere og pædagoger

Tirsdag d. 5. september, kl. 17-19, Musikskolen afd. Billesvej i Nykøbing.

Tineke Noordhoek afholder workshop for lærere og pædagoger.

Hvordan bruger vi musik, sange og lyde sammen med børn? Hvordan lærer vi dem at lytte, finde nye lyde, opdage stilhed – og det modsatte…

• læseleglejr.JPG

Odsherred Bibliotek - Læse-leg-lejr

Læseløft med overnatning på biblioteket. Skole og bibliotek løfter sammen læseniveauet hos op til 15 børn i 3.-4. klasse. Målet er, at styrke både faglighed og trivsel. En vigtig del af lejren er, at eleverne oplever at de ikke er alene med deres læseudfordringer. Læse-leg-lejr er et samarbejde mellem skole, forældre og folkebibliotek.

• aeldresagen_laese0185.jpg

Skolevenner - frivillige fra Ældre Sagen

Skolevenner er ressourcestærke ældre frivillige, som gerne vil gøre en indsats for børn og unge gennem det gode generationsmøde. Skolevennerne kommer i klassen efter aftale med lærerne, fx et par timer om ugen og er med som en ekstra voksen - bidrager med ro og nærvær.

• Skærmbillede 2017-01-12 kl. 22.15.52.png

Ta' fat i hinanden!

Vidste du, at flere udvikler en psykisk sygdom, når de er unge? Faktisk er det næsten 8 procent af alle unge mellem 15-25 år, som har eller har haft en psykisk sygdom. Det svarer for eksempel til, at der i en skoleklasse er tre elever, der kommer til at udvikle en psykisk sygdom eller alvorlige psykiske vanskeligheder. Endnu flere er pårørende til et menneske med psykisk sygdom.

• FORTET_20JUNI_2013_StorCaning 069.JPG

UNDERVISNING PÅ KOLDKRIGSMUSEUM STEVNSFORT

På Koldkrigsmuseum Stevnsfort foregår undervisningen i autentiske rammer og inddrager historiske beretninger og genstandsbaserede fortællinger. Omdrejningspunktet er Stevnsforts konkrete funktion som et billede på Danmarks internationale rolle under Den Kolde Krig.

Tilbud i anden kommune

• Vandets vej billede.png

Vandetsvej.dk

Velkommen til Vandetsvej.dk, der er målrettet undervisning for 4. - 10. klasse i natur/teknologi, biologi, fysik/kemi, geografi og samfundsfag. Materialet bygger på fagmålene for natur/teknologi og naturfagene, herunder kompetencemålene med deres færdigheds- og vidensmål. Temaet vand og menneskers forbrug af vand egner sig desuden meget fint til bredere tværfaglige forløb.