Kultur & Samfund

• Book en ekspert

Gennem 'Book en ekspert' kan du og dine elever få besøg af ingeniører og naturvidenskabelige kandidater, der med interessante fortællinger om deres arbejde og gennem opgaver, udfordringer, quizzer eller andre elevaktiverende opgaver viser, hvordan naturfag, naturvidenskab og matematik bruges i virkeligheden.

• DEADLINE ATHEN

Hvert år lykkes det 5.000 flygtningebørn at krydse Europas grænse. De er på jagt efter asyl og et bedre liv. Men kun de færreste når deres mål. I den interaktive dokumentar Deadline Athen styrer eleverne journalisten, der rejser til Athen for at fortælle historien om de afghanske flygtningedrenge i Europa. Deres mission er at samle materiale til en artikel, som de skal skrive, når de har talt med forskellige kilder i Athen.

• DFUNK Outreach

"DFUNK Outreach har til formål at oplyse og skabe debat om flygtninges vilkår i Danmark og internationalt på en levende måde, og i øjenhøjde med tilhørerne. Vores ildsjæle i DFUNK Outreach tager ud til folkeskoler, gymnasier og mange andre steder i landet og formidler tal, fakta og personlige fortællinger om livet som flygtning.

• workshop_alberto.jpg

Europa & Demokrati

I takt med stigende globalisering er det EU, der skulle sikre freden og demokratiet, under stigende pres. I workshoppen med Crossing Borders ser vi på EU før og nu, og reflekterer over demokrati og strømninger i EUs lande

• EU skolefoto.jpg

Europa-Parlamentet og Kommissionen

Til skoleklasser tilbyder vi både foredrag & præsentationer, undervisningsmaterialer og studieture. Vores tilbud har til hensigt at oplyse skoleelever fra folkeskolens ældste klassetrin og indtil højniveau på gymnasiet om Europa-Parlamentet og dets virke.

• SEPIDEH,-Filmens-billlede,-Sepideh-med-teleskop,-Credit-Paul-Wilson-3.jpg

FILMKLUB ASK WHY

FILMKLUB ASK WHY? Med biografen som klasseværelse tryllebinder The Why Foundation skoleelever gennem visning af 4 banebrydende dokumentarfilm årligt. Filmklubben har til formål at øge elevernes viden og bevidsthed omkring det globaliserede samfund de er en del af.

• In the same boat.jpg

Flygtninge & migration

En workshop med Crossing Borders om flygtningesituationen i Europa og flygtningepolitikker blandt EU’s lande. Vi prøver også at forstå og levendegøre de udfordringer en flygtning møder og ser på betydningen af identitet

• verdensmål.png

FNs verdensmål

De nye verdensmål har til formål at skabe bæredygtige samfund og fokuserer nu på alle lande, ikke kun de fattigste. I workshoppen med Crossing Borders får eleverne kendskab til målene, fremlægger og diskuterer dem.

• 111.365.244.s.jpg

Folketinget

Folketinget tilbyder undervisningsforløb målrettet 8.-9. klasse, 10. klasse, erhvervsuddannelser og gymnasiet. Forløbene er målrettet de enkelte undervisningstrin. I undervisningen sætter Folketinget fokus på demokrati og demokratisk deltagelse. Formen er dialogbaseret med aktiv inddragelse af eleverne. Alle forløb varer ca. 90 min.

• FORSVARETS MOBILE UNDERVISNING

"Check Point One" er et mobilt undervisningstilbud om sikkerhedspolitik i Danmark og på verdensplan. En gæstelærer fra Forsvaret giver eleverne saglig og opdateret undervisning om aktuelle forsvars- og sikkerhedspolitiske emner.