Natur & Friluftsliv

• Book en ekspert

Gennem 'Book en ekspert' kan du og dine elever få besøg af ingeniører og naturvidenskabelige kandidater, der med interessante fortællinger om deres arbejde og gennem opgaver, udfordringer, quizzer eller andre elevaktiverende opgaver viser, hvordan naturfag, naturvidenskab og matematik bruges i virkeligheden.

En tur i mosen

Moser, søer og vandhuller er fulde af liv og små organismer. Vi trækker i gummistøvlerne og laver vores egen videnskabelige undersøgelse i naturen.

• lejrskole - benjamin.jpg

Fællesskab og fordybelse - lejrskole i Andelslandsbyen

I lejrskolen på Nyvang kan I opleve livet på landet for ca. 60 år side. I kan oplelve stilheden og naturens egne lyde. I kan nyde samværet omkring bål, fodbold, sæbekassebiler og trillebånd. Og I kan deltage i skoletjenestens undervisning om andelstiden.

• Børnehaver & Dagtilbud
  • Korevle a.jpeg

Geopark Odsherred - Fra mose til kyst

Området mellem Trundholm Mose og Korevle lå i løbet af stenalderen under vand som en del af det åbne hav, og indenfor de seneste 7000 år har kysten flyttet sig flere kilometre fra øst mod vest.

Med udgangspunkt i Korevle, som blev dannet i 1902, undersøger vi de forskellige forhold, der er gældende når en kyststrækning udvikler sig.

• thumb_1427_default_medium.jpeg

GRØNT FLAG GRØN SKOLE

Grønt Flag Grøn Skole er et undervisningsprogram med fokus på bæredygtig udvikling af natur og miljø. Den bæredygtige skole sponsorerer medlemskontingent for alle de skoler der er interesseret i det grønne flag. Tilmeld hele skolen eller start med en enkelt klasse.

Gårdens dyr

Varme grisetryner, pippende kyllinger og en mark fyldt med dampende kokasser. Kom med helt tæt på landbrugets sjove dyr.

• Børnmedæbler.jpg

Herregårdens spisekammer

Langt op i historien var herregårdene stort set selvforsynende enheder, hvilket betød at rigtig mange af herregårdens ansatte var beskæftigede i nyttehaven samt i herregårdskøkkenet med dyrkning, bearbejdning og fremstilling af herregårdens mange råvarer. Eleverne lærer igennem det direkte arbejde med råvarerne og jorden om naturfaglige fænomener. Samtidigt opnår de en forståelse for arbejdet, der knytter sig til det historiske køkken på herregården.

• ny størrelse gartner.jpg

Herskab og tjenestefolk anno 1880

Frem til industrialiseringen i slutningen af 1800-tallet udgjorde herregårdene nogle af landets største arbejdspladser. Forløbet tager eleverne med bag kulisserne og illustrerer de mange arbejdsopgaver som var tilknyttede herregårdens hovedbygning og have. Eleverne bliver præsenteret for eksempler på sociale klasser og kulturelle fællesskaber og får indsigt i de ansattes mulighed for politisk indflydelse.

• Elever på gårdbesøg.jpg

Hvor kommer maden fra?

Hvor kommer maden fra? Den viden kan dine elever røre, gøre, dufte og smage sig til på et gårdbesøg. Over hele landet åbner landmænd med glæde deres stalddøre, så skoleelever kan komme helt tæt på dyrene og lære, hvor maden kommer fra.

• Mineindgang.jpg

Kom under jorden og hør fortællingen om røveren Jens Langkniv

Danmarks ældste kalkmine tilbyder underjordisk fortælling om den legendariske  røver Jens Langkniv. Få historien om kalkbrydning i gamle dage. Og hør om flagermusene. Vi kan tilbyde primitiv overnatning 60 meter under jorden eller i den omkransende skov, hvor der også er bålplads.

• Børnehaver & Dagtilbud