Kultur & Samfund

Sorter efter: Alfabetisk - Nyeste tilbud
  • bib2.jpg

Biblioteksorientering på Stadsbiblioteket

Alle 4. klasser kan komme til biblioteksorientering på Stadsbilioteket. Her vil børnebibliotekaren fortælle om materialer, låneregler, arrangementer og eleverne skal spille spillet "Det hemmelige bibliotek".

• Byvandring i de flygtende jøders fodspor.jpg

Byvandring med fokus på jødernes flugt via Dragør i oktober 1943

Guidet rundtur i Dragør by med fokus på de flygtende jøder, der i efteråret 1943 måtte forlade Danmark og søge tilflugt i Sverige af frygt for at blive sendt i koncentrationslejr.

• FORSVARETS MOBILE UNDERVISNING

"Check Point One" er et mobilt undervisningstilbud om sikkerhedspolitik i Danmark og på verdensplan. En gæstelærer fra Forsvaret giver eleverne saglig og opdateret undervisning om aktuelle forsvars- og sikkerhedspolitiske emner.

• 8c584c_e7c1cf1e6cbd48a68fc88ebe2ceb8aeb.jpg

Global dignity day - en workshop i værdighed

Global Dignity sætter værdighed på skolelskemaet i en 2-timers gratis workshop på jeres skole.

• Grevemose__116.JPG

Grevemosehus - kulturhistorisk tilbud

Grevemosehus er et ca. 150 år gammelt skovløbersted beliggende i Rude Skov. Grevemosehus danner rammen om turforløb og aktiviteter for skoler og daginstitutioner. Et vigtigt formål med stedet og de aktiviteter der udbydes, er at styrke forståelsen for sammenhænge mellem menneske, natur og kulturhistorie.

• Børnehaver & Dagtilbud
  • I hælene på Påsken

Påsken er central i kalenderåret, i kirkeåret, i kunsthistorien og i forståelsen af kristendommen. Påskens fortællinger og personer er desuden mange, dramatiske, inderlige og et spejl på vores menneskelighed, såvel idealer som skyggesider. I påskedramatiseringen ”I hælene på påsken” oplever klassen en levende fortælling om påsken.

• Lyngby kirkes kalkmalerier fortæller

Lyngby kirke er helt i særklasse med sine mange, gamle kalkmalerier fra Middelalderen. Her er menneskelivet og kristendommen fortalt i et farverigt og enkelt billedsprog. Sognepræst Jørgen Demant vil genfortælle nogle af kirkeloftets historier. For 2. – 3. klasse er emnet ”Dyrene i kirken” og for 4. – 6. klasse er emnet ”Gud og Djævelen” om kampen mellem godt og ondt.

• Morgen- og aftensalmer med strejf af gospel

Salmer skal synges i kirken! Projektet forener sangglæde med slidstærke danske samler. Jo bedre klasserne har øvet på teksterne, melodierne, de to ekstra stemmer (wamps), jo højere kan Lars Jochimsen med band løfte oplevelsen af fællessang i den afsluttende workshop.

Omvisning på Immigrantmuseet

Immigrantmuseet i Farum tilbyder et spændende indblik i de sidste 500 års indvandring til Danmark og giver en god basisviden om emnet migration.

• Pak din kuffert.jpg

Pak din kuffert!

Hvad er en immigrant? Hvorfor immigrerer mennesker? Hvad tager de med sig? Hvordan er det at bo et andet sted end der, hvor man er født? Forløbet til de mindste klassetrin starter med en præsentation af begreberne indvandring og udvandring. Til sidst skal eleverne pakke en kuffert med kun fire ting som de ville tage med, hvis de skulle udvandre.

• Påske.JPG

Påskens begivenheder i børnehøjde

Kom og oplev påskens begivenheder på en spændende og visuel måde i Christianskirken i Lyngby.

I små dukketableauer kan børnene opleve påskedagenes hændelser igennem en spændende og dramatisk fortælling.

• Sagntur.jpg

Sagntur - lindorme, helheste og lygtemænd

Frygtelige lindorme, drager der vogter skatte og en pige med et magisk hår – er bare nogle af sagnfigurerne fra Furesø-området. På byvandringen rundt i Farum Landsby får eleverne kendskab til, hvad et sagn er, hvortil der er knyttet sagn om skabninger som lindorme, drager, helheste og lygtemænd, og hører de dramatiske fortællinger.

• Sanseoplevelser ved orglet

Et kirkerum med en særlig stilhed og et orgel fuldt af lyde kan forvandle sindet til både ro og til stemningsfyldte følelser og til megen glæde og begejstring. Besøget handler om orglets instrumentale styrke, vibrationer og klangunivers. Arrangementet er målrettet til små grupper af børn med fysiske og psykiske handicap. Forløbet finder sted i Høsterkøb kirke

• Undervisningsbesøg i folkekirken

En kirke er en særpræget bygning og dens indhold og udstyr er fyldt med symboler, former, farver, kunst og musik. Hvad betyder det alt sammen og hvad betyder dette for mennesker på vej gennem livet?