Kultur & Samfund

• bib2.jpg

Biblioteksorientering på Stadsbiblioteket

Alle 4. klasser kan komme til biblioteksorientering på Stadsbilioteket. Her vil børnebibliotekaren fortælle om materialer, låneregler, arrangementer og eleverne skal spille spillet "Det hemmelige bibliotek".

• Byvandring i de flygtende jøders fodspor.jpg

Byvandring med fokus på jødernes flugt via Dragør i oktober 1943

Guidet rundtur i Dragør by med fokus på de flygtende jøder, der i efteråret 1943 måtte forlade Danmark og søge tilflugt i Sverige af frygt for at blive sendt i koncentrationslejr.

• FORSVARETS MOBILE UNDERVISNING

"Check Point One" er et mobilt undervisningstilbud om sikkerhedspolitik i Danmark og på verdensplan. En gæstelærer fra Forsvaret giver eleverne saglig og opdateret undervisning om aktuelle forsvars- og sikkerhedspolitiske emner.

• 690x_.jpg

Forsyn et fort

Fjenden kommer! Fjenden er gået i land på Nordsjælland og det er op til de 5 forter, Gladsaxe, Garderhøj, Fortun, Lyngby og Bagsværd, at forsvare landet. Forterne skal gennem samarbejde sørge for, at de har nok mad, drikkelse og ammunition, ellers kan de ikke besejre fjenden.

• 8c584c_e7c1cf1e6cbd48a68fc88ebe2ceb8aeb.jpg

Global dignity day - en workshop i værdighed

Global Dignity sætter værdighed på skolelskemaet i en 2-timers gratis workshop på jeres skole.

• Grevemose__116.JPG

Grevemosehus - kulturhistorisk tilbud

Grevemosehus er et ca. 150 år gammelt skovløbersted beliggende i Rude Skov. Grevemosehus danner rammen om turforløb og aktiviteter for skoler og daginstitutioner. Et vigtigt formål med stedet og de aktiviteter der udbydes, er at styrke forståelsen for sammenhænge mellem menneske, natur og kulturhistorie.

Tilbud i anden kommune

• Børnehaver & Dagtilbud
  • I hælene på Påsken

Påsken er central i kalenderåret, i kirkeåret, i kunsthistorien og i forståelsen af kristendommen. Påskens fortællinger og personer er desuden mange, dramatiske, inderlige og et spejl på vores menneskelighed, såvel idealer som skyggesider. I påskedramatiseringen ”I hælene på påsken” oplever klassen en levende fortælling om påsken.

• Lyngby kirkes kalkmalerier fortæller

Lyngby kirke er helt i særklasse med sine mange, gamle kalkmalerier fra Middelalderen. Her er menneskelivet og kristendommen fortalt i et farverigt og enkelt billedsprog. Sognepræst Jørgen Demant vil genfortælle nogle af kirkeloftets historier. For 2. – 3. klasse er emnet ”Dyrene i kirken” og for 4. – 6. klasse er emnet ”Gud og Djævelen” om kampen mellem godt og ondt.

• 18402982_10155276273174556_973067184169511940_n.jpg

Matematik mysterier

Vi befinder os i den Kolde Krig og Danmark har brug for kloge kodebrydere. Derfor skal eleverne nu ind og teste deres matematiske og logiske evner i 3 forskellige rum med hver deres opgaver. Når alle er sluppet ud af rummene kan eleverne prøve kræfter med den sidste forhindring: minefeltet!

• Morgen- og aftensalmer med strejf af gospel

Salmer skal synges i kirken! Projektet forener sangglæde med slidstærke danske samler. Jo bedre klasserne har øvet på teksterne, melodierne, de to ekstra stemmer (wamps), jo højere kan Lars Jochimsen med band løfte oplevelsen af fællessang i den afsluttende workshop.