Kultur & Samfund

• nationalmuseet.png

Besøg Nationalmuseet i København

Udforsk kulturhistoriske genstande og billeder fra hele verden og forskellige episoder på Danmarks største kulturhistoriske museum - her kan du finde alt fra de berømte guldhorn og Egtvedpigen til afrikanske masker og egyptiske mumier.

• Børnehaver & Dagtilbud
  • Tøjhusmuseet.png

Besøg Tøjhusmuseet i København

På Tøjhusmuseet kan I rejse rundt i den danske militærhistorie - fra stormen ved Dybbøl i 1864 til krigen i Afghanistan.

• Borgmesterbesøg

At være borgmester er et travlt og spændende job. Det vil Køges borgmester, Flemming Christensen, meget gerne fortælle mere om.

Borgmesteren byder dig og din klasse velkommen på Rådhuset eller tilbyder at komme på besøg på jeres skole.

• Crossing Borders

Crossing Borders tilbyder workshops med fokus på globale udfordringer, aktivt medborgerskab og mødet mellem unge på tværs af kulturer. Formålet er at give eleverne i udskolingen et bredere globalt perspektiv og gøre dem opmærksom på forskellige internationale problemstillinger og skolesystemer.

• Dannebrog - verdens ældste flag

Vidste du at Dannebrog er verdens ældste flag?

Danmarks-Samfundet kommer ud i klasserne og fortæller om Dannebrogs historie, flagets betydning og hvordan vi kan - eller ikke kan bruge flaget. Gennem flagets historie kan eleverne lære om Danmarks historie og kulturarv.

• DEADLINE ATHEN

Hvert år lykkes det 5.000 flygtningebørn at krydse Europas grænse. De er på jagt efter asyl og et bedre liv. Men kun de færreste når deres mål. I den interaktive dokumentar Deadline Athen styrer eleverne journalisten, der rejser til Athen for at fortælle historien om de afghanske flygtningedrenge i Europa. Deres mission er at samle materiale til en artikel, som de skal skrive, når de har talt med forskellige kilder i Athen.

• Den Store Monumenttur

Bring liv i fortidens minder med en tur rundt i Køge Kommune, hvor de mange monumenter og skulpturer præger bybilledet og landskabet.

Tag enten på kryds og tværs over bygrænserne eller sammensæt elevernes egen tur i nærområdet af jeres skole.

• DFUNK Outreach

"DFUNK Outreach har til formål at oplyse og skabe debat om flygtninges vilkår i Danmark og internationalt på en levende måde, og i øjenhøjde med tilhørerne. Vores ildsjæle i DFUNK Outreach tager ud til folkeskoler, gymnasier og mange andre steder i landet og formidler tal, fakta og personlige fortællinger om livet som flygtning.

• LO Midtsjælland foto 3.png

Dine rettigheder på arbejdsmarkedet

Aftaler, love, overenskomster.

Er der nogen forskel???? Og hvad betydning har det for mit arbejde????

• Kom_og_leg_02.jpg

Et bord er et bord - en leg og konstruktion med ord og sætninger

I et forløb med KøgeBibliotekerne skal I læse novellen "Et bord er et bord" af Peter Bischel hjemme i klassen. Herefter besøger I enten Borup-, Herfølge-, eller Køge Bibliotek, hvor I leger og konstruerer nye ord og sætninger med Anders Bonnesens kunstværk af ordklodser.