Viden & Foredrag

Sorter efter: Alfabetisk - Nyeste tilbud
  • ab.JPG

Abramhams børn - kunstværk Holbæk by

Fra den 24. maj til den 28. august 2017 udstilles kunst- og dialogprojektet Abrahams børn, som sætter fokus på de monoteistiske religioner; jødedom, kristendom, og islam. Skulpturen hedder FUNDAMENTALISM og kan oplevelse på torvet i Holbæk by og består af bogstaverne i dette ord. Hvert bogstav er bygget op af kobbermodeller af religiøse bøger fra de tre religioner; jødedom, kristendom og islam.

• Book en ekspert

Gennem 'Book en ekspert' kan du og dine elever få besøg af ingeniører og naturvidenskabelige kandidater, der med interessante fortællinger om deres arbejde og gennem opgaver, udfordringer, quizzer eller andre elevaktiverende opgaver viser, hvordan naturfag, naturvidenskab og matematik bruges i virkeligheden.

• Salshuset-672x372.jpg

Børnearbejde i Middelalderen

Hvad lavede børn i Middelalderen? Kom på besøg på stormandsgården Ulvsborg og oplev, hvordan det er at have været barn på Valdemar Sejrs tid. Hvad fik man tiden til at gå med uden mobiltelefon, Ipads eller bare en fodbold? NB: Her kan du bruge foreningspuljen; kontakt din afdelingsleder.

• DEADLINE ATHEN

Hvert år lykkes det 5.000 flygtningebørn at krydse Europas grænse. De er på jagt efter asyl og et bedre liv. Men kun de færreste når deres mål. I den interaktive dokumentar Deadline Athen styrer eleverne journalisten, der rejser til Athen for at fortælle historien om de afghanske flygtningedrenge i Europa. Deres mission er at samle materiale til en artikel, som de skal skrive, når de har talt med forskellige kilder i Athen.

• DFUNK Outreach

"DFUNK Outreach har til formål at oplyse og skabe debat om flygtninges vilkår i Danmark og internationalt på en levende måde, og i øjenhøjde med tilhørerne. Vores ildsjæle i DFUNK Outreach tager ud til folkeskoler, gymnasier og mange andre steder i landet og formidler tal, fakta og personlige fortællinger om livet som flygtning.

• EU skolefoto.jpg

Europa-Parlamentet og Kommissionen

Til skoleklasser tilbyder vi både foredrag & præsentationer, undervisningsmaterialer og studieture. Vores tilbud har til hensigt at oplyse skoleelever fra folkeskolens ældste klassetrin og indtil højniveau på gymnasiet om Europa-Parlamentet og dets virke.

• FIFA 11 For Health

”FIFA 11 for Health” er et gratis lærings- og sundhedsforløb for 5. klasser, udviklet i samarbejde mellem DBU, Københavns Universitet og FIFA. Forløbet er testet af på 9 skoler med stor succes og viser, at eleverne øger deres sundhedsviden, sociale trivsel og ikke mindst deres fysiske sundhed uanset niveau. Og alt dette kun på 2x45 minutter om ugen over 11 uger.

• FORSVARETS MOBILE UNDERVISNING

"Check Point One" er et mobilt undervisningstilbud om sikkerhedspolitik i Danmark og på verdensplan. En gæstelærer fra Forsvaret giver eleverne saglig og opdateret undervisning om aktuelle forsvars- og sikkerhedspolitiske emner.

• læsefidusen hjælper lillefidusen.jpg

Forældrefiduser

Få de bedste "forældrefiduser" til at gøre dine børn til gode læsere. Vi giver et oplæg med de bedste, aldersvarende bøger på et forældremøde eller lignende.
    Vi kommer gerne ud og "læsefiduser" med far & mor og giver tips til leg med sprog og bogstaver.

• Børnehaver & Dagtilbud
  • colourbox_preview_1041442.jpg

Grønt iværksætteri i globalt perspektiv

Som iværksættere, aktive medborgere og innovative medarbejdere kan vi bidrage til en mere bæredygtig verden. Workshoppen med Crossing Borders levendegør virkelighedens grønne iværksættere og de 4 entreprenørdimensioner

• Pandekagenboden-672x372.jpg

I nattens mulm og mørke - En mytetur i Middelalderen; er inkl. overnatning i Salshuset og telte

Overnatning, middelaldermad og uhygge. Få lov til at lave mad over bål og sov som de gjorde tilbage på Abselons tid. Ulvsborgs naturvejleder giver et spændende og uhyggeligt indblik i Middelalderens mange myter. Her kan du bruge foreningspuljen; kontakt din afdelingsleder.

• MindTalk- Selvværdsworkshop

MindTalk er LMS’ selvværdsworkshop, som er en forebyggende indsats, der skal styrke børn og unges selvværd og forebygge nye tilfælde af spiseforstyrrelser og selvskade samt sikre mental sundhed hos unge generelt.

• Slip livet løs - En debatskabende fortælling til unge

Debatskabende fortælling om det "at slippe livet løs", og om at turde at være ung...

• Bryd Tavsheden.jpg

Temadag om kærestevold og vold i familien

Foreningen Bryd Tavsheden holder temadage for udskolingen om vold i familien og kærestevold. Dagen består af indlæg fra en repræsentant fra foreningen Bryd Tavsheden, en repræsentant fra det lokale politi og en ung kvinde eller mand, der fortæller sin personlige historie om at vokse op i en voldsramt familie og/eller leve i et kæresteforhold præget af vold.

• 2.JPG

Ung og Sund i Holbæk

Ung og Sund i Holbæk tilbyder oplæg om sundhed, ernæring, vægttab, sundhedsadfærd, sundhedspolitikker og strategier for både personale og elever.

Vi kan målrette oplæg og forløb efter jeres behov.

• Verdens Brændpunkter - Klaverfabrikken

Gennem aktuelt undervisningsmateriale, et musikerbesøg på skolen og en koncert på Klaverfabrikken oplever eleverne verdens brændpunkter gennem personlige fortællinger og stifter bekendtskab med emner som kultur, religion, samfund, politik, flygtninge, menneskesyn og meget mere.

• Trelleborg grundskoler.jpg

Viking på Trelleborg

Udforsk den 1000 år gamle ringborg. Gå på jagt efter Trelleborgs skatte udendørs eller i museets udstilling og find vikingekrigerens sværd, spyd eller økse i museets udstilling.