Natur & Friluftsliv

• 05b remtræk.JPG

Andelsmejeriet fra mælk til smør og ost

Se, hvordan det gamle andelsmejeri fungerer og følg mælkens vej fra rå mælk til smør og ost.

• Book en ekspert

Gennem 'Book en ekspert' kan du og dine elever få besøg af ingeniører og naturvidenskabelige kandidater, der med interessante fortællinger om deres arbejde og gennem opgaver, udfordringer, quizzer eller andre elevaktiverende opgaver viser, hvordan naturfag, naturvidenskab og matematik bruges i virkeligheden.

• Salshuset-672x372.jpg

Børnearbejde i Middelalderen

Hvad lavede børn i Middelalderen? Kom på besøg på stormandsgården Ulvsborg og oplev, hvordan det er at have været barn på Valdemar Sejrs tid. Hvad fik man tiden til at gå med uden mobiltelefon, Ipads eller bare en fodbold? NB: Her kan du bruge foreningspuljen; kontakt din afdelingsleder.

Tilbud i anden kommune

• sd.jpg

Da Danmark var under is

Historien om Danmarks landskab bygger på voldsomme kræfter, der har efterladt tydelige spor i landskabet. I vil lære at "læse" disse spor og deres historie. Historien om hvordan Danmark blev til.

• POLFOTO_55365638.jpg

Danmarks dyr og planter

Formålet med disse ture er, at give børnene samt de voksne et bedre og bredere kendskab til forskellig flora og fauna, samt evt fordybelse i områder, som den enkelte lærer har valgt.

• DisplayMediaq1.jpg

Destination Brorfelde - Mars

Der er måske ikke længe til, at det første menneske sætter fod på Mars. Vi vil sammen åbne for fortællingen om Mars. Kan vi overleve deroppe? Kan vi overhovedet komme derop? Og hvor og hvordan skal vi bo?

• POLFOTO_16094761.jpg

Dissektion af dyr - dyrenes organer

Formålet er at give eleverne en forståelse for hvordan organerne ser ud og hvordan de fungerer i kroppen.

Både ved selvsyn, men også under stereolupper. Målet er, at give eleverne en forståelse for,hvordan anatomien ser ud i de forskellige dyrearter, samt få en bredere forståelse for " fra jord til bord " konceptet.

• da.jpg

Find vej i Brorfelde

Hvordan virker en GPS, og hvordan fandt man vej før kompasset blev opfundet? Prøv om I kan finde vej rundt i bakkerne omkring Brorfelde Observatorium!

• muslinger.jpg

Fjorden som økosystem

Formålet med turen er at give børnene, samt de voksne et bedre og bredere kendskab til forskellige forhold i fjorden. Målet er at få forståelse og indblik i de mange parametre der spiller ind for at et økosystem kører optimalt, samt at alle dyr, planter mm. har en funktion i det store økosystem.

• Børnehaver & Dagtilbud
  • GetNicaPreviewImageHttpHandler.jpg

Fjordgården - Haver til Maver

Så er det tid til at komme i haven!

Børn får adgang til læring om økologi, natur og fødevarer i Haver til Maver. Som underviser planlægger du et forløb over en længere periode i samarbejde med Haver til Maver.

Der er mulighed for fire forskellige Haver til Maver forløb.