Kultur & Samfund

• ab.JPG

Abramhams børn - kunstværk Holbæk by

Fra den 24. maj til den 28. august 2017 udstilles kunst- og dialogprojektet Abrahams børn, som sætter fokus på de monoteistiske religioner; jødedom, kristendom, og islam. Skulpturen hedder FUNDAMENTALISM og kan oplevelse på torvet i Holbæk by og består af bogstaverne i dette ord. Hvert bogstav er bygget op af kobbermodeller af religiøse bøger fra de tre religioner; jødedom, kristendom og islam.

• skuespil og filmhold.jpg

Absalons Testamente

Absalons Testamente er et dialogbaseret undervisningsforløb på Sorø Museum og i Sorø Klosterkirke. Eleverne får gennem levende dialog, hands on aktiviteter og selvstændigt gruppearbejde kendskab til personer, steder og begivenheder omkring Hvideslægten og Absalon.

• 05b remtræk.JPG

Andelsmejeriet fra mælk til smør og ost

Se, hvordan det gamle andelsmejeri fungerer og følg mælkens vej fra rå mælk til smør og ost.

• Skoletjenesten - lille.jpg

Arbejd for føden. En dag med daglige gøremål fra 1940'erne

På de gamle husmandssteder havde både børn og voksne masser af praktiske arbejde hver eneste dag. I dette forløb bliver I sat til at sørge for storvask og rebslagning eller fremstilling af brændselsbriketter.

• Børnehaver & Dagtilbud
  • Lillefidusen.jpg

Besøg børnebiblioteket med Kille & Kalle

Lær børnene (og deres forældre) om folkebibliotekets muligheder. Besøg børnebiblioteket med dagtilbuddet og styrk børnenes kendskab til en verden af gode historier og viden. Brug børnenes nysgerrighed til at sætte fokus på sprog, sprogforståelse og bøger.

• Børnehaver & Dagtilbud
  • Velkommen til Holbæk Bibliotek.jpg

Biblioteksbesøg: Informationssøgning og kildekritik

Klæd dine elever på til at finde bøger og gode kilder på nettet.
    Når I besøger os opretter vi eleverne som lånere af biblioteket.

• Book en ekspert

Gennem 'Book en ekspert' kan du og dine elever få besøg af ingeniører og naturvidenskabelige kandidater, der med interessante fortællinger om deres arbejde og gennem opgaver, udfordringer, quizzer eller andre elevaktiverende opgaver viser, hvordan naturfag, naturvidenskab og matematik bruges i virkeligheden.

• Salshuset-672x372.jpg

Børnearbejde i Middelalderen

Hvad lavede børn i Middelalderen? Kom på besøg på stormandsgården Ulvsborg og oplev, hvordan det er at have været barn på Valdemar Sejrs tid. Hvad fik man tiden til at gå med uden mobiltelefon, Ipads eller bare en fodbold? NB: Her kan du bruge foreningspuljen; kontakt din afdelingsleder.

Tilbud i anden kommune

• DEADLINE ATHEN

Hvert år lykkes det 5.000 flygtningebørn at krydse Europas grænse. De er på jagt efter asyl og et bedre liv. Men kun de færreste når deres mål. I den interaktive dokumentar Deadline Athen styrer eleverne journalisten, der rejser til Athen for at fortælle historien om de afghanske flygtningedrenge i Europa. Deres mission er at samle materiale til en artikel, som de skal skrive, når de har talt med forskellige kilder i Athen.

• DFUNK Outreach

"DFUNK Outreach har til formål at oplyse og skabe debat om flygtninges vilkår i Danmark og internationalt på en levende måde, og i øjenhøjde med tilhørerne. Vores ildsjæle i DFUNK Outreach tager ud til folkeskoler, gymnasier og mange andre steder i landet og formidler tal, fakta og personlige fortællinger om livet som flygtning.