Kreativitet

• IMG_20170228_152335.jpg

1 2 3 Samtidskunst

Oplev samtidskunst helt tæt på og styrk dine elevers evne til at se, opleve og formidle visuelle udtryk i samtiden. Med 1 værk, 2 lektioner, 3 øvelser præsenteret på skolen, kan hele klassen få inspiration til at møde kunstens mange udtryk på helt egne præmisser.

• Besøg Billedskolen og få en tegneopgave

Klassen eller elevgruppen inviteres Kulturkasernens atelier, hvor der først vil blive fortalt lidt om Billedskolen. Derefter får eleverne en tegneopgave, som introdukserer vigtige områder indenfor tegning, propertioner, kompostion, lys og skygge.

• Book en ekspert

Gennem 'Book en ekspert' kan du og dine elever få besøg af ingeniører og naturvidenskabelige kandidater, der med interessante fortællinger om deres arbejde og gennem opgaver, udfordringer, quizzer eller andre elevaktiverende opgaver viser, hvordan naturfag, naturvidenskab og matematik bruges i virkeligheden.

• Ungedans.jpg

Folkedans i skolen – fra sanglege til Lancier

Et indslag i emneugen eller noget nyt i musik- eller idrætstimen? Sanglege og lette folkedanse i institutionen og indskolingen, folkedanse tilpasset aldersgruppen på mellemtrin og udskoling eller en lancier til lærerne og pædagogerne. Lad os snakke om mulighederne for et arrangement hos jer.

• Fortællinger fra TeaterTasken

Når I booker en fortælling, får I besøg af skuespiller Karen Nielsen, der enten fortæller en historie om Zakæus for 2. - 6. klassetrin eller Babelstårnet for 0. - 5. klasse. Karen fortæller levende med hele kroppen, så både børn og voksne bliver revet med. Efter fortællingen vil børnene blive inddraget i en dialog om emnet.

• POLFOTO_53610478.jpg

Friluftsliv

Formålet med disse ture er, at give eleverne indblik i og forståelse for, hvordan friluftsliv kan bruges både i deres hverdag og generelt. Udover det give dem indsigt i friluftsliv som læringsrum.

• J. F. Willumsens Museum

J.F. Willumsens Museum tilbyder forskellige undervisningsforløb for dagtilbud, grundskoler og ungdomsuddannelser. Med afsæt i samlingen eller de skiftende særudstillinger skaber museet aldersdifferentieret undervisningstilbud, hvor kunsten formidles målrettet til børn og unge.

Tilbud i anden kommune

• IMG_0530.jpg

KUNSTkammerater - workshop m. kunstner Rune Fjord

KUNSTkammerater er et tre-trins undervisningsforløb med inspirationsmateriale til brug på skolen før og efter museumsbesøget samt en 2,5 times kunstnerworkshop på museet.I workshoppen er særlig fokus på den kreative arbejdsproces, hvor eleverne hver gang arbejder med en ny kunstner ud fra udvalgte værker fra museernes samlinger. 2017 er det sidste år, der afholdes kunstnerworkshops i projektet. Workshoppen kan finde sted på Odsherred Kunstmuseum, Museet for Samtidskunst eller Sorø Kunstmuseum.

• 20151029_121227.jpg

Kunstnerens univers

Kunstnerens Univers et et dialogbaseret undervisningsforløb på Odsherreds Kunstmuseum. Eleverne undersøger bl.a. kunstbegrebet samt Odsherreds lokale kunst- og kuturhistorie gennem dialog, sansebaserede øvelser og selvstændig kreativ produktion.

• 20151027_085622.jpg

Kunstnerens Univers

Kunstnerens univers er et dialogbaseret undervisningsforløb på Odsherreds Kunstmuseum. Eleverne undersøger blandt andet kunstbegrebet samt Odsherreds lokale kunst- og kulturhistorie gennem levende dialog, sansebaserede øvelser og selvstændig kreativ produktion