Viden & Foredrag

• Besøg dit lokale vandværk

Besøg dit lokale vandværk i Hillerød Kommune og lad eleverne blive klogere på vandets kredsløb og på hvordan et vandværk fungerer. Du har mulighed for at planlægge besøget med udgangspunkt i, hvordan I konkret arbejder med vand i undervisningen.

• Hilleroed_Centralrenseanlaeg5.JPG

Besøg Hillerød Centralrenseanlæg

Har du nogensinde tænkt over, hvad der sker, når du trækker ud i toilettet, eller når du hælder brugt opvaskevand ud i håndvasken? Besøg Hillerød Centralrenseanlæg og lær om vandets vej fra dit hjem til renseanlægget, og om hvordan vi renser vandet, så det næsten er rent igen.

• DEADLINE ATHEN

Hvert år lykkes det 5.000 flygtningebørn at krydse Europas grænse. De er på jagt efter asyl og et bedre liv. Men kun de færreste når deres mål. I den interaktive dokumentar Deadline Athen styrer eleverne journalisten, der rejser til Athen for at fortælle historien om de afghanske flygtningedrenge i Europa. Deres mission er at samle materiale til en artikel, som de skal skrive, når de har talt med forskellige kilder i Athen.

• DFUNK Outreach

"DFUNK Outreach har til formål at oplyse og skabe debat om flygtninges vilkår i Danmark og internationalt på en levende måde, og i øjenhøjde med tilhørerne. Vores ildsjæle i DFUNK Outreach tager ud til folkeskoler, gymnasier og mange andre steder i landet og formidler tal, fakta og personlige fortællinger om livet som flygtning.

• Energitjenestens skoletjeneste

Energitjenesten arbejder med energibesparelser, klima og vedvarende energi på undervisningsområdet. Energitjenesten støtter og vejleder undervisere, der beskæftiger sig med klima og energi.

• EU skolefoto.jpg

Europa-Parlamentet og Kommissionen

Til skoleklasser tilbyder vi både foredrag & præsentationer, undervisningsmaterialer og studieture. Vores tilbud har til hensigt at oplyse skoleelever fra folkeskolens ældste klassetrin og indtil højniveau på gymnasiet om Europa-Parlamentet og dets virke.

Tilbud i anden kommune

• 3F.jpg

Fagbevægelsen - 3F

Lær om den danske fagbevægelse, dine rettigheder som ung fritidsjobber eller hvordan det danske arbejdsmarked fungerer.

• verdensmål.png

FNs verdensmål

De nye verdensmål har til formål at skabe bæredygtige samfund og fokuserer nu på alle lande, ikke kun de fattigste. I workshoppen med Crossing Borders får eleverne kendskab til målene, fremlægger og diskuterer dem.

Tilbud i anden kommune

• thomas_rydahl.jpg

Forfatter og kreativ

Hvordan bliver en bog til, hvordan skriver man en god historie, hvordan researcher man på en ø, der ligger 4000 kilometer væk – og hvad er god litteratur? Thomas Rydahl er en erfaren foredragsholder og kan bookes til skoler der ønsker et sjovt, levende og inspirerende foredrag.

• FORSVARETS MOBILE UNDERVISNING

"Check Point One" er et mobilt undervisningstilbud om sikkerhedspolitik i Danmark og på verdensplan. En gæstelærer fra Forsvaret giver eleverne saglig og opdateret undervisning om aktuelle forsvars- og sikkerhedspolitiske emner.