Uddannelse

Sorter efter: Alfabetisk - Nyeste tilbud
  • thumb_3020_default_list kopi.png

Besøg skolen - HTX

Oplev gymnasiet. Se, hvordan gymnasiet og dets laboratorier ser ud. Mød nogle elever. Få mere at vide om det tekniske gymnasium og H.C. Ørsted Gymnasiet.

• Book en ekspert

Gennem 'Book en ekspert' kan du og dine elever få besøg af ingeniører og naturvidenskabelige kandidater, der med interessante fortællinger om deres arbejde og gennem opgaver, udfordringer, quizzer eller andre elevaktiverende opgaver viser, hvordan naturfag, naturvidenskab og matematik bruges i virkeligheden.

• dinturnupasofieh billede.jpeg

Brætspillet Hvem Har Magten: En 2 timers klassesession om demokrati, magt og indflydelse

Hvem har magten er et brætspil for udskolingselever, hvor eleverne kæmper om at få mest indflydelse i den demokratiske proces og om at blive statsminister. Spillet er en sjov introduktion til demokratiet, som giver læreren et godt udgangspunkt for den videre undervisning i demokratiet i klassen.

• Cricket.jpg

Cricket: Kursus for lærere og pædagoger

Vil du lære at spille cricket, og hvordan du kan undervise i sportsgrenen i idrætstimen? Cricket tager dig på tværs af fag, alt i mens du bevæger dig og har det sjovt!

• maxresdefault.jpg

ET BESØG PÅ CAMPUS HELSINGØR

Kom på besøg hos EUD Business og EUX Business på Campus Helsingør. Her arbejder vi caseorienteret med eleverne om emner som salg og marketing, event og økonomi. Få et indtryk af hvad en dagligdag på erhvervsskolen indeholder, og bliv klogere på, hvad man kan bruge en EUD Business eller en EUX Business til.

• EU skolefoto.jpg

Europa-Parlamentet og Kommissionen

Til skoleklasser tilbyder vi både foredrag & præsentationer, undervisningsmaterialer og studieture. Vores tilbud har til hensigt at oplyse skoleelever fra folkeskolens ældste klassetrin og indtil højniveau på gymnasiet om Europa-Parlamentet og dets virke.

• tec talent.jpg

H.C. Ørsted Talent

H.C. Ørsted-talent er særlige undervisningsforløb på H.C. Ørsted Gymnasiet, der kan give interesserede elever i folkeskolens 8. - 10. klasse flere faglige udfordringer i naturvidenskabelige fag og matematik, end de normalt ville kunne få i fagene i deres klasse. Niveauet i undervisningen vil svare til det niveau, som elever på 1.g på H.C. Ørsted Gymnasiet møder.

• HT 2.jpg

Haldor Topsøe A/S samarbejder gerne...

Haldor Topsøe A/S er international og førende inden for procesteknologi, heterogen katalyse til olieraffinaderier, fremstilling af kemiske produkter og miljørigtige energiprocesser.
    På Topsøes Katalysatorfabrik i Frederikssund arbejder mere end 700. Haldor Topsøe tilbyder både virksomhedsbesøg og deltagelse i læringsforløb som for eksempel Inno-elevforløb.

Naturfagsmaraton

Naturfagsmaraton er et undervisningsforløb til 5. og 6. klasser i hele landet, der skaber stor læringslyst og glæde for faget hos eleverne.

Ved at deltage i Naturfagsmaraton gennem en periode på skolen og det afsluttende lokale arrangement, får elever og lærere erfaringer med undersøgende og praktisk undervisning, som styrker elevernes motivation for at lære mere i de naturvidenskabelige fag.

• tec kloning.jpg

Naturvidenskab og dansk i hverdagen – kloning.

Kloning er genetisk kopiering af celler, dyr eller mennesker og piller ved selve forståelsen af, hvad det vil sige at være et menneske. En indsigt i genetik/bioteknologi/kloning beskrives ud fra 3 forskellige faglige optikker: Kemi, Biologi og Dansk.

• tec sodavand.jpg

Naturvidenskab og matematik i hverdagen - sodavand

Sodavand er for mange en daglig drik. Men, hvad den indeholder og betyder for kroppen er ikke indlysende for alle. Gennem forsøg og analyse af sodavand gøres biologi, fysik/kemi og matematik virkelighedsnært samtidig med, at der opnås en række delmål i fagene.

• tec biobrændsel.jpg

Naturvidenskab og samfundsfag i hverdagen - biobrændsel

Klimaforandringer aktualiserer behovet for en bæredygtig energiproduktion. Biobrændsel er CO2-neutral. Gennem forsøg og analyse af biobrændsel opnås en række delmål i fagene biologi, fysik/kemi og samfundsfag.

• Naturvidenskabernes hus foto.png

Naturvidenskabernes Hus

Naturvidenskabernes Hus er et non-profit udviklings- og besøgscenter. Vi udvikler anvendelsesorienteret og autentisk undervisning, der skal inspirere flere unge til at vælge en uddannelse inden for naturvidenskab og teknologi til gavn for erhvervslivet, samfundet og en fælles bæredygtig fremtid.

• tec raket.jpg

Raketvidenskab

At bygge en raket er ikke raketvidenskab. Men, samtidig med bygning af en raket opnås viden og indsigt i eksperimentel undervisning og fysiske metoder og modeller. Forløbet giver også eleverne mulighed for at møde den undervisningsform, som praktiseres på H.C. Ørsted Gymnasiet.

• LOGO.jpg

UU-vejledning

UU-Øresund er Ungdommens Uddannelsesvejledning for Fredensborg og Helsingør Kommuner. Vi vejleder unge fra grundskolens 7. klasse til 29 år i overgangen til en ungdomsuddannelse.