Viden & Foredrag

Vælg efter:

Sorter efter: Alfabetisk - Nyeste tilbud
  • Book en ekspert

Gennem 'Book en ekspert' kan du og dine elever få besøg af ingeniører og naturvidenskabelige kandidater, der med interessante fortællinger om deres arbejde og gennem opgaver, udfordringer, quizzer eller andre elevaktiverende opgaver viser, hvordan naturfag, naturvidenskab og matematik bruges i virkeligheden.

• DEADLINE ATHEN

Hvert år lykkes det 5.000 flygtningebørn at krydse Europas grænse. De er på jagt efter asyl og et bedre liv. Men kun de færreste når deres mål. I den interaktive dokumentar Deadline Athen styrer eleverne journalisten, der rejser til Athen for at fortælle historien om de afghanske flygtningedrenge i Europa. Deres mission er at samle materiale til en artikel, som de skal skrive, når de har talt med forskellige kilder i Athen.

• EU skolefoto.jpg

Europa-Parlamentet og Kommissionen

Til skoleklasser tilbyder vi både foredrag & præsentationer, undervisningsmaterialer og studieture. Vores tilbud har til hensigt at oplyse skoleelever fra folkeskolens ældste klassetrin og indtil højniveau på gymnasiet om Europa-Parlamentet og dets virke.

• verdensmål.png

FNs verdensmål

De nye verdensmål har til formål at skabe bæredygtige samfund og fokuserer nu på alle lande, ikke kun de fattigste. I workshoppen med Crossing Borders får eleverne kendskab til målene, fremlægger og diskuterer dem.

• 150624_Odense_Zoo_Loeve_Ged_Diverse_0056_1200px.jpg

Formidling i Odense ZOO

Odense ZOO. Hør om tankerne bag Odense ZOO

• FORSVARETS MOBILE UNDERVISNING

"Check Point One" er et mobilt undervisningstilbud om sikkerhedspolitik i Danmark og på verdensplan. En gæstelærer fra Forsvaret giver eleverne saglig og opdateret undervisning om aktuelle forsvars- og sikkerhedspolitiske emner.

• Screenshot 2017-03-27 at 20.28.52.png

Fossiljagt i Gram lergrav

Fossiljagt i en 10 millioner gammel havbund i Gram lergrav. Det kan næppe blive mere autentisk, når eleverne går i lergraven for at finde fossiler. Dette undervisningsforløb omhandler geologi, fossiler, tid, fordeling af land og hav m.m

• NewtonWeb.jpg

FRA BIG BANG TIL FACEBOOK - forvandler din fysik/kemi-time til teater!

Har du nogensinde drømt om at tage røven på dine elever? At give dem en oplevelse de aldrig glemmer? Og engagere de elever, der altid hænger hen over bordet? ”Fra Big Bang Til Facebook” er en teaterforestilling, der fungerer som et "overraskalsesteater". Eleverne tror at en helt almindelig fysik/kemi-time skal begynde, men kastes totalt uforberedte ind i et teaterunivers!

• Fremad - det er dit valg!

Et energifyldt foredrag til jeres elever om motivation, udfordringer og målsætning. Med over 60 foredrag på skoler i 2016 leverer Mads Herschend et foredrag i øjenhøjde med eleverne og rykker dem.

• workshop_oleksi.png

Globale hotspots

En workshop med Crossing Borders, hvor vi sætter fokus på aktuelle konflikter og konfliktløsning i verden omkring os med udgangspunkt i en konkret konflikt som fx Syrien, Israel-Palæstina, Ukraine, Somalia eller Nigeria

• colourbox_preview_1041442.jpg

Grønt iværksætteri i globalt perspektiv

Som iværksættere, aktive medborgere og innovative medarbejdere kan vi bidrage til en mere bæredygtig verden. Workshoppen med Crossing Borders levendegør virkelighedens grønne iværksættere og de 4 entreprenørdimensioner

• Haderslev prospekt.jpg

Haderslev by historiske hotspots stjerneløb

Haderslev Historiske Hotspots er seks opgaver, der sender eleverne rundt på en historisk byvandring gennem Haderslevs historiske bymidte.

• image.jpeg

Haderslev Dyrehospital

Besøg Haderslev Dyrehospital og mød dyrlæger og veterinærsygeplejersker i deres daglige arbejde. Forløbet, som udbydes til 1.-3. klasse, byder på læsning af små fagbøger samt besøg på Haderslev Dyrehospital. På Dyrehospitalet møder I dyrlæger og veterinærsygeplejersker, som viser rundt i den indbydende dyreklinik og fortæller om deres arbejde og profession.

• MindTalk- Selvværdsworkshop

MindTalk er LMS’ selvværdsworkshop, som er en forebyggende indsats, der skal styrke børn og unges selvværd og forebygge nye tilfælde af spiseforstyrrelser og selvskade samt sikre mental sundhed hos unge generelt.

• Gustav-Magnus.jpg

Mod til forandring - Foredrag med tv-personlighed Gustav Salinas og Magnus Simonsen

Med Gustav og Magnus får I en oplevelse, der sætter fokus på, hvordan man bedst muligt motiverer sig selv til at gøre sit bedste hver gang - specielt når man står overfor tilsyneladende umulige opgaver.

• Skærmbillede 2016-08-23 kl. 11.39.13.png

Salaam Skole- Film og oplæg på din skole

Salaam Film & Dialog er filmtilbud til skoler, ungdomsuddannelser og voksne. Salaam Film & Dialog stiller skarpt på kulturmødet og det globale ansvar, både i det moderne flerkulturelle samfund i Danmark og i den globale sammenhæng. Salaam Skole rykker ud med arrangementer på daginstitutioner, skoler og gymnasier. Udgangspunktet for vores dialogiske rum er æstetiske oplevelser med vedkommende, stærke og gode film.

• Børnehaver & Dagtilbud
  • Bryd Tavsheden.jpg

Temadag om kærestevold og vold i familien

Foreningen Bryd Tavsheden holder temadage for udskolingen om vold i familien og kærestevold. Dagen består af indlæg fra en repræsentant fra foreningen Bryd Tavsheden, en repræsentant fra det lokale politi og en ung kvinde eller mand, der fortæller sin personlige historie om at vokse op i en voldsramt familie og/eller leve i et kæresteforhold præget af vold.

• missing.PNG

THEMISSINGLINK.DK – digital brobygning mellem naturfag og virksomheder

The Missing Link understøtter din faglige fysik/kemi-undervisning med film og opgaver, der viser eleverne koblingen mellem fagene og danske teknologivirksomheder - og deres ansatte.

• Giraf Odense ZOO VinterZOO_Ard Jongsma_1200px.jpg

ZOO's skoletjeneste på din skole ½ dag

Odense ZOO. Frit valg mellem oplæg, hvor ZOO's skoletjeneste kommer ud på din skole!