Uddannelse

• folkersenautomobiler.jpg

Besøg en Bilforhandler - Oplev benzin, biler og begejstring

Folkersen Automobiler er en autovirksomhed hvor eleverne kan opleve virkeligheden, både bag bilhandel og en automekanikers arbejde. Vi vil gerne vise rundt i hele butikken, så børnene når igennem administration, salg og værksted.

• Skærmbillede 2015-04-24 16.01.57.png

Elektronik

På elektronikholdet vil vi arbejde med analog og digital elektronik. Forløbet giver eleverne mulighed for at afprøve elektroniske komponenters virkemåde i forsøgsopstillinger. De skal også lære at lodde, men vi arbejder mere med breadboards, hvor opstillingerne let kan ændres. Digitalt skal vi arbejde med programmering af "Arduino" boards.

• folketingssalen_anderspedersen_0.jpg

Hvad er lovgivning, og hvad bruger vi den til?

Få lovgivningen tættere på elevernes dagligdag, og en bedre forståelse for lovgivningens betydning for vores samfund. Eleverne vil blive inddraget, og være aktive i foredraget med deres egne oplevelser og eksempler. Foredraget vil/kan tage udgangspunkt i det aktuelle klassetrin og eventuelle temaer, som klassen beskæftiger sig med.

• FlyingBook90.jpg

Kend dit Bibliotek

Lær at finde rundt på biblioteket, både fysisk og digitalt. Bliv introduceret til "eReolen", "faktalink" eller andre af bibliotekets e-ressourcer. Vi viser dig, hvordan du kan søge og reservere film, bøger, spil, musik etc. via bibliotekets hjemmeside.

• Kommunikation på arbejdspladsen.jpeg

Kommunikation på arbejdspladsen - tal ordentligt

I dette forløb vil udskolingselever kunne prøve kræfter med kommunikation i professionelle sammenhænge. Direktør for Helsinge Hallerne og lokal iværksætter Jan Dissing, vil introducere begrebet professionel kommunikation og via øvelser give eleverne en idé om, hvad de vil møde ude på arbejdspladserne.

• engineers_seek.jpg

Kursus i informationssøgning

I forbindelse med projektuger og forskellige opgaver samt generelt i forhold til research og informationssøgning tilbyder vi et kort kursus, hvor eleverne får en række redskaber, der kan hjælpe dem og klæde dem på til at finde viden.

• media.facebook.d6307bd5-70c0-44ff-8a2a-3d67053a4d93.normalized.jpg

Lydspor - Leg med lyd i bibelske fortællinger

Som en del af forløbet, skal eleverne på besøg i den lokale kirke og lære om orgelmusik. Projektet udgør en færdig undervisningspakke med lærervejledning, en nyproduceret animationsfilm og en lettilgængelig it-platform, hvor eleverne kan lave deres egen lydfortælling.

• rigid_opaque_blue_motor.jpg

Makerspace: Designdage for klasser og hold

Målrettet heldagsforløb med et tema eller et specifikt formål. Tilbuddet skræddersyes i samarbejde med lærere og pædagoger, hvor biblioteket stiller materialer og ekspertise i form af Makerspace-teamet til rådighed.

• Børnehaver & Dagtilbud
  • 18nyapext5pmkjpg.jpg

Makerspace: Introduktion og workshop

Introduktion til 3d-printer teknologien, mulighederne og betydningen for samfundet. Eleverne introduceres til designsoftware og lærer de grundliggende værktøjer. Eleverne laver simple designs og dokumenterer processen - designs udprintes til alle elever.

• Børnehaver & Dagtilbud
  • Mød en Bankdirektør - Er penge kun papir?

Kunne I tænke jer at høre mere om penge & privatøkonomi? Danske Bank i Helsinge tilbyder at besøge jeres skole, med et anderledes og spændende indlæg, som er skræddersyet til netop jeres klasse.