Natur & Friluftsliv

Vælg efter:

Sorter efter: Alfabetisk - Nyeste tilbud
  • Besøg en produktionsgård - Freerslev Kotel

Besøg Freerslev Kotel, som er et produktionslandbrug i Gørløse. Lær om mælkeproduktion, fødevarer og oplev livet på en gård. Slut besøget af med et glas friskmalket jersey-komælk!

• BESØG ØRESUNDSAKVARIET

Kom helt tæt på dyrelivet i Øresund. På Øresundsakvariet kan I komme til at trykke hånd med en taskekrabbe eller tage med ud og fange dyr i Kronborgbugten. I kan også komme ud og snorkle eller komme på tur med vores 12 personers speedbåd.

• bænkebidder.jpeg

Bænkebideren - Krebsen med de 14 ben, der gik på land

Et forløb på et par timer, hvor børnene bliver inviteret til at være bænkebidere, og derigennem lærer noget om dyret og samtidig får udfordret motorik, begrebsverden, samarbejdsevne og nysgerrighed. Vi går også på jagt efter de rigtige bænkebidere og andet småkravl.

• Dyrenes Ambassadører

Mange børn kender mig fra tv-programmet Vilde Venner på DR, Ramasjang. Jeg har her på siden samlet et par af de overskrifter vi kan arbejde med. Se under mere info. Hvis du har andre ønsker, så brug mig som inspirationskilde og fagperson.

• ESRUM KLOSTER & MØLLEGÅRD

Skeletter, munke, giftplanter og slanger. Naturskolen har lavet en aftale om samarbejde med naturvejlederen og historieformidleren på Esrum Kloster & Møllegård. Der er nu skabt en helt unik mulighed for institutioner og skoler om at møde natur- og kulturhistorie, der hvor det giver absolut bedst mening i lokalområdet.

• Foraar egebaeksvang boeg.png.jpeg

Gribskovs naturvejleder

Gør naturen til en integreret del af skolernes undervisning og børnehavernes arbejde med de pædagogiske læreplaner. Naturvejlederen kan bruges til at tilrettelægge og gennemføre forløb med børn under åben himmel, der fagligt og pædagogisk drager nytte af fordelene ved naturens store klasseværelse.

• 11986479_408740989317431_600462045972849982_n.jpg

Mobil Grejbank

Mobil Grejbank hjælper dig med at bruge naturen til aktiviteter, læring og oplevelser. Vi hjælper skoler, institutioner og foreninger med at planlægge og udføre aktiviteter, samt udlåner udstyr til friluftsliv, leg og læring i uderummet.

Museum Nordsjælland

Hvordan var livet i Nordsjælland for 8000 år siden – eller for 80 år siden? Kom tæt på historikerne og arkæologernes arbejde med fortiden og få pirret nysgerrigheden, når du mærker flinteøksen i hånden, skriver med griffel, læser protokoller over børnearbejdere eller står med en slidt jødestjerne.

• NATURSTYRELSEN NORDSJÆLLAND

Skoven er et fantastisk sted med uendelige muligheder for at flytte undervisningen fra klasseværelset ud i naturen. Tag med Naturstyrelsen Nordsjælland ud i Fredensborgs skove og prøv et af vores spændende forløb. Find vej med GPS og kompas eller oplev, hvordan skoven vrimler med matematiske formler. Få pulsen op med motion i skoven.

• ny_stald6_190x380.jpg

Ridning og hestepleje

Lad børnene prøve en gratis time til hest, sammen med en dygtig rideinstruktør fra Gribskov Rideklub. Vi har hestene, sikkerhedsudstyret og kompetencerne til at give børnehavebørn (fra 3 år) og skoleelever en dejlig oplevelse, både på hesteryg og i stalden. Vi kan også tilrettelægge ridning for særlige børnegrupper, handicappede mv.

• sten.jpeg

Sten og istid - Om forskellige stenarter og hvordan de er havnet på stranden

Undervisningen kan bruges som et led i et forløb om sten og istid, og geologi mere generelt, f. eks. som indledende inspirationsdag til emnet. Vi arbejder i løbet af en hel skoledag både i teori og praksis med stentyper, ledeblokke, og hvordan den seneste istid har skabt vores land og landskab.

• svampe.jpeg

Svampejagt - Find og smag på skovens vigtigste organisme

Lær noget om svampe. Hvilke slags svampe findes der, og hvad gør de godt for? Vi mødes i skoven, og efter en introduktion går vi på jagt i skovbunden. Hvis det er et ønske, kan vi forsøge os med at smage på fangsten. Forløbet kan tilpasses mange alderstrin.

• overlevertur.jpeg

Ta' med på oplevelsestur

En weekend i de tre "O'ers" tegn - overnatning, overlevelse og overskridelse af egne grænser. Det handler om øvelser i samarbejde, kommunikation og tillid. Programmet giver dig mulighed for, at blive opmærksom på styrker, og arbejde med svagheder. Klatring, "Geocaching" og lejrliv, er også en del af oplevelsen.

• missing.PNG

THEMISSINGLINK.DK – digital brobygning mellem naturfag og virksomheder

The Missing Link understøtter din faglige fysik/kemi-undervisning med film og opgaver, der viser eleverne koblingen mellem fagene og danske teknologivirksomheder - og deres ansatte.

• træklatring.jpeg

Træklatring - Oplev skoven lidt fra oven

Træklatring udvikler samarbejde, koordination, fysisk styrke og naturbevidsthed. Det er for alle børn og kan kombineres med mange andre udendørsaktiviteter - eller det kan blot være en enkelt dag i trætoppe eller på rebbaner, som vi sætter op. Kontakt os, hvis det lyder spændende - flere andre forløb kan arrangeres med "Mobil Grejbank", som indeholder udstyr til alverdens udendørs aktiviteter.

• Vandtjek.dk

Tag på opdagelsesrejse, ekspedition og fangst i Danmarks mest spændende og levende natur. Med Vandtjek.dk kan I undersøge, hvordan livet og naturen har det i søer, vandhuller, vandløb og ved kysterne i Danmark. Vi har over 120.000 vandhuller, 64.000 km vandløb og 7.000 km kyststrækning, som bare venter på at blive undersøgt og passet på.