Viden & Foredrag

• Book en ekspert

Gennem 'Book en ekspert' kan du og dine elever få besøg af ingeniører og naturvidenskabelige kandidater, der med interessante fortællinger om deres arbejde og gennem opgaver, udfordringer, quizzer eller andre elevaktiverende opgaver viser, hvordan naturfag, naturvidenskab og matematik bruges i virkeligheden.

• IMG_3996.JPG

Byttemarked og genbrug i børnehøjde

Vi lærer eleverne om byttemarked og fortæller om genbrug i børnehøjde for elever fra 4. til 10. klasse. Eleverne lærer om genbrug, vandforbrug og skjult ressourceforbrug og oplever glæden ved at give ting væk, de ikke selv længere kan bruge og selv finde genbrugsguld på et byttemarked, de selv har arrangeret.

• DEADLINE ATHEN

Hvert år lykkes det 5.000 flygtningebørn at krydse Europas grænse. De er på jagt efter asyl og et bedre liv. Men kun de færreste når deres mål. I den interaktive dokumentar Deadline Athen styrer eleverne journalisten, der rejser til Athen for at fortælle historien om de afghanske flygtningedrenge i Europa. Deres mission er at samle materiale til en artikel, som de skal skrive, når de har talt med forskellige kilder i Athen.

• DFUNK Outreach

"DFUNK Outreach har til formål at oplyse og skabe debat om flygtninges vilkår i Danmark og internationalt på en levende måde, og i øjenhøjde med tilhørerne. Vores ildsjæle i DFUNK Outreach tager ud til folkeskoler, gymnasier og mange andre steder i landet og formidler tal, fakta og personlige fortællinger om livet som flygtning.

• dit-digitale-liv-for-boern-og-unge.jpg

Dit Digitale Liv

Med afsæt i cases fra BørneTelefonen reflekterer eleverne over egen og andres færden på nettet. Sammen finder vi ud af, hvordan de kan bruge internettet, spil og sociale medier hensigtsmæssigt.

• EU skolefoto.jpg

Europa-Parlamentet og Kommissionen

Til skoleklasser tilbyder vi både foredrag & præsentationer, undervisningsmaterialer og studieture. Vores tilbud har til hensigt at oplyse skoleelever fra folkeskolens ældste klassetrin og indtil højniveau på gymnasiet om Europa-Parlamentet og dets virke.

Tilbud i anden kommune

• thomas_rydahl.jpg

Forfatter og kreativ

Hvordan bliver en bog til, hvordan skriver man en god historie, hvordan researcher man på en ø, der ligger 4000 kilometer væk – og hvad er god litteratur? Thomas Rydahl er en erfaren foredragsholder og kan bookes til skoler der ønsker et sjovt, levende og inspirerende foredrag.

• FORSVARETS MOBILE UNDERVISNING

"Check Point One" er et mobilt undervisningstilbud om sikkerhedspolitik i Danmark og på verdensplan. En gæstelærer fra Forsvaret giver eleverne saglig og opdateret undervisning om aktuelle forsvars- og sikkerhedspolitiske emner.

• FortællerAngreb

FortællerAngreb - inddragende historiefortælling i alle klasser Fortællerne overrasker i klassen med fængende historier. Der fortælles for alle skolens klasser på deres niveau. Edutainment – underholdende læring der virker! Hører under Fælles Mål.  200 skoler over hele landet har overgivet sig til FortællerAngreb.

• NewtonWeb.jpg

FRA BIG BANG TIL FACEBOOK - forvandler din fysik/kemi-time til teater!

Har du nogensinde drømt om at tage røven på dine elever? At give dem en oplevelse de aldrig glemmer? Og engagere de elever, der altid hænger hen over bordet? ”Fra Big Bang Til Facebook” er en teaterforestilling, der fungerer som et "overraskalsesteater". Eleverne tror at en helt almindelig fysik/kemi-time skal begynde, men kastes totalt uforberedte ind i et teaterunivers!