Uddannelse

• thumb_3020_default_list kopi.png

Besøg skolen - HTX

Oplev gymnasiet. Se, hvordan gymnasiet og dets laboratorier ser ud. Mød nogle elever. Få mere at vide om det tekniske gymnasium og H.C. Ørsted Gymnasiet.

• Book en ekspert

Gennem 'Book en ekspert' kan du og dine elever få besøg af ingeniører og naturvidenskabelige kandidater, der med interessante fortællinger om deres arbejde og gennem opgaver, udfordringer, quizzer eller andre elevaktiverende opgaver viser, hvordan naturfag, naturvidenskab og matematik bruges i virkeligheden.

• EU skolefoto.jpg

Europa-Parlamentet og Kommissionen

Til skoleklasser tilbyder vi både foredrag & præsentationer, undervisningsmaterialer og studieture. Vores tilbud har til hensigt at oplyse skoleelever fra folkeskolens ældste klassetrin og indtil højniveau på gymnasiet om Europa-Parlamentet og dets virke.

• tec talent.jpg

H.C. Ørsted Talent

H.C. Ørsted-talent er særlige undervisningsforløb på H.C. Ørsted Gymnasiet, der kan give interesserede elever i folkeskolens 8. - 10. klasse flere faglige udfordringer i naturvidenskabelige fag og matematik, end de normalt ville kunne få i fagene i deres klasse. Niveauet i undervisningen vil svare til det niveau, som elever på 1.g på H.C. Ørsted Gymnasiet møder.

• tec kloning.jpg

Naturvidenskab og dansk i hverdagen – kloning.

Kloning er genetisk kopiering af celler, dyr eller mennesker og piller ved selve forståelsen af, hvad det vil sige at være et menneske. En indsigt i genetik/bioteknologi/kloning beskrives ud fra 3 forskellige faglige optikker: Kemi, Biologi og Dansk.

• tec sodavand.jpg

Naturvidenskab og matematik i hverdagen - sodavand

Sodavand er for mange en daglig drik. Men, hvad den indeholder og betyder for kroppen er ikke indlysende for alle. Gennem forsøg og analyse af sodavand gøres biologi, fysik/kemi og matematik virkelighedsnært samtidig med, at der opnås en række delmål i fagene.

• tec biobrændsel.jpg

Naturvidenskab og samfundsfag i hverdagen - biobrændsel

Klimaforandringer aktualiserer behovet for en bæredygtig energiproduktion. Biobrændsel er CO2-neutral. Gennem forsøg og analyse af biobrændsel opnås en række delmål i fagene biologi, fysik/kemi og samfundsfag.

• tec raket.jpg

Raketvidenskab

At bygge en raket er ikke raketvidenskab. Men, samtidig med bygning af en raket opnås viden og indsigt i eksperimentel undervisning og fysiske metoder og modeller. Forløbet giver også eleverne mulighed for at møde den undervisningsform, som praktiseres på H.C. Ørsted Gymnasiet.