Netværk & Inspiration

• Frederikssund Gymnasium.jpg

Bliv gymnasieelev for en dag

Frederikssund Gymnasium - din bro til fremtiden, er et levende og udadvendt gymnasium, beliggende på det store Campus-område med mange uddannelsessteder og muligheder. Der er idag cirka 550 elever og mange studieretninger.

Tilbud i anden kommune

• Orienteringsløb 2.jpg

Dansk Orienteringsforbund i Furesø Kommune

Dansk Orienteringsforbund har til brug for skoler udarbejdet et omfattende undervisningsmateriale om orientering.

• grøn guide logo.jpg

Den grønne guide i Furesø Kommune

Den grønne guide er ansat i Furesø Kommune som en lokal miljøvejleder, der skal fremme den bæredygtige udvikling i kommunen. Den grønne guide tilbyder derfor skoler i kommunen forskellige miljø- og klimaaktiviteter og kampagner.

Det Minigrønne Flag

Har I læreplanstema om natur og miljø, så er det nu I har chancen for at skabe stor synlighed for jeres arbejde – både i forhold til børnenes forældre, men også andre borgere i Furesø. Når I arbejder med et eller flere natur- og miljøemner, som I selv vælger, i en periode kan I opnå Det Minigrønne Flag. I kan fx arbejde med hvor energien kommer fra, hvad der sker med affald når det smides i naturen, hvordan man kan lave papir eller hvor vandet kommer fra – det bestemmer I helt selv, men der er masser af inspiration at hente i aktivitetshæftet Leg med Miljø, der kan hentes på den grønne guides hjemmeside.

Ved at tage Det Minigrønne Flag får jeres institution både et specieldesignet flag og diplom overrakt af borgmesteren!

Leg med miljø

"Leg med miljø" er aktivitetskasser med materialer og ideer til leg og læring med miljø, som I kan låne af den grønne guide.

Der er fire forskellige kasser med aktiviteter inden for emnerne: ”Vand”, ”Energi”, ”Uderummet” og ”Indkøb, affald og genbrug”.

Udover aktivitetsmaterialer indeholder kasserne også et idékatalog med mange ideer til aktiviteter, ture, lege mv. inden for hvert af emnerne.

• EnergyBuddy.png

Min EnergyBody

Min EnergyBuddy er en app og webplatform, der skal gøre det nemt at arbejde med energidata, fra elevernes hjem, skolen og solceller i undervisningen. Min EnergyBuddy er lavet i et samarbejde mellem Natur og Miljøafdelingen i Furesø Kommune, lærere og pædagoger fra skolerne og Alexandrainstituttet, der har udviklet løsningen.

Skolebridge

Kortspillet Bridge er en 'tankesport' som opøver koncentration og logisk tænkning.
    Spillet udgør kernen i turneringer som afvikles ugentligt i lokale bridgeklubber.
    Skolebridge byder på forskellige aktivitetsformer for at fremme skolebørns interesse
    for spillet.  FuresøBridge assisterer Skolebridge lokalt på forskellig vis i deres virke.

• Orienteringsløb.jpg

Vejledning i orienteringsløb

Orienteringsklubben Skærmen tilbyder med denne vejledning at hjælpe skoler med at gennemføre orienteringsløb i Hareskovene. Deltagerne opdeles i hold der konkurrerer imod hinanden. Vinder er dét hold, der i et fastsat tidsrum finder flest "Faste Poster" ved brug af et orienteringskort.