Kreativitet

• BIBELEN I KUNSTEN (mini).jpg

Bibelen i kunsten

Billedanalyse i krydsfeltet mellem fagene billedkunst, dansk og kristendom med udgangspunkt i en af fortællingerne fra Bibelen, for eksempel skabelsesberetningen, Isaks ofring eller Jesu fødsel. Præsten besøger klassen og åbner sammen med eleverne for tolkninger af billedernes komposition, indhold og symboler.

Billedworkshop med bibelfortælling

Triptykoner er trefløjede billeder, der i kirkens historie traditionelt har været brugt som altertavler. I dette projekt bruger vi triptykonet som ramme om et studie af elementer i en central bibelfortælling. I en vekselvirkning mellem fortælling, drama og maleri fremstiller vi billeder af tre begivenheder i den valgte fortælling.

• cykeldesign2_JensHemmel.jpg

Cykler og design

Flere og flere cykler til skole. Men hvor stiller du din cykel, når du ankommer til din skole? Kan den stå i tørvejr? Kan den låses fast til noget? Eller kunne du tænke dig en helt anden løsning på cykelparkeringen? Eleverne skal både registrere cykelparkering ved skolen samt komme med nye løsninger og design. I designprocessen arbejder eleverne med foto, opmåling, tekst og modelbyggeri.

• Skulpturprojekt (mini).jpg

Det gode fællesskab i fortælling og skulptur

Fester er en vigtig del af alle menneskers liv. Vi markerer både livets store overgange og vi styrker vores daglige fællesskaber gennem fester. Men fester er mere end det. De er også et billede på vores drømme om det gode fællesskab. Farum Sogns skole-kirkeprojekter tilbyder et ét-dags forløb om festens betydning med særligt fokus på de fester, der omtales i Bibelen.

Din udstilling

Eleverne skal udtænke en udstilling inden for emnet immigration. Ingen ideer er for vilde! Forløbet starter med en kort omvisning i Immigrantmuseets permanente udstilling og en introduktion til faget som museumsinspektør. Derefter skal eleverne i gang med opgaven.

• din udstilling MOSEGAARDEN.jpg

Din udstilling - Mosegaarden (workshop)

Eleverne skal udtænke en udstilling inden for emnet lokalhistorie. Ingen idéer er for vilde!

• Dramaworkshop (mini).png

Dramaworkshop: Bibelens fortællinger får krop og liv

Lad eleverne opleve en fortælling fra bibelen på egen krop. En fortælling fra Det Nye Testamente levendegøres ved hjælp af musikdrama og fortællingens baggrund i jødisk kultur og religion forklares. Eleverne laver drama-øvelser med bevægelser, gestik og mimik, hvorefter de selv skal være med til at dramatisere bibelfortællingen. Eleverne inddrages løbende i dialog om deres oplevelse af fortællingen.

• Engel (mini).jpg

Englesang - et salmesangsprojekt op til jul

Den danske salmesang er et skatkammer af ord- og betydningsrigdom og fortæller samtidigt noget om landets kulturhistorie gennem flere hundrede år. Projektet lægger op til, at eleverne gennem fortælling, billedkunst, leg og musik fordyber sig i nogle centrale salmer og i billedet af engle gennem tiderne.

• Arkitektur udstilling_JDW.jpg

Geometri safari

Alle huse indeholder geometriske former. Hvilke geometriske former kender du? Og hvilke kan du finde på din skole? Sammen undersøger vi arkitekturen, bliver klogere på rum, form og funktion og ikke mindst geometriens univers. En workshop med bevægelse, fordybelse samt en hands-on opgave, når vi designer og bygger modeller af nye rum til skolen med forskellige geometriske former.

I nærkontakt med kirkens musik

Orglet er kirkens særlige instrument. Det har et utal af lyde og klange og det er kæmpestort og kan både spille meget højt og bombastisk og meget tyst og lyrisk. Organisten vil vise eleverne, hvordan et orgel virker og give eksempler på, hvordan forskellig musik lyder på orgel.