Natur & Friluftsliv

• Strandvangen.jpg

Besøg din lokale genbrugsstation i Skibby, Jægerspris og Frederikssund

På genbrugsstationerne kommer I på besøg på en rigtig arbejdsplads, og lærer om, hvad der sker med jeres affald. Vi går i dialog med børnene og tager afsæt i deres egen hverdag og affald samt får dem til at løse små opgaver eller lege budskaberne ind.

• Nydningen 2.jpg

Besøg i skoven - i en børnehave

Besøg Nydningen, en lille skovbørnehave, hvor vi nyder hverdagen i naturen hele året.
    Det vil vi gerne dele med andre børn og interessede. Som institution eller dagplejer er I velkomne til at komme på besøg, lege med og nyde godt af vores fantastiske omgivelser.
    Hvis I vil på besøg vil vi gerne have at I kontakter os inden for at aftale dag.

• BESØG ØRESUNDSAKVARIET

Kom helt tæt på dyrelivet i Øresund. På Øresundsakvariet kan I komme til at trykke hånd med en taskekrabbe eller tage med ud og fange dyr i Kronborgbugten. I kan også komme ud og snorkle eller komme på tur med vores 12 personers speedbåd.

Tilbud i anden kommune

• DisplayMediaq1.jpg

Destination Brorfelde - Mars

Der er måske ikke længe til, at det første menneske sætter fod på Mars. Vi vil sammen åbne for fortællingen om Mars. Kan vi overleve deroppe? Kan vi overhovedet komme derop? Og hvor og hvordan skal vi bo?

Tilbud i anden kommune

• dyk 3.jpg

Dykningens verden

Det kan opleves både grænseoverskridende og dybt fascinerende at komme under overfladen. Bliv introduceret til dykningens verden med Ungdomsskolens erfarende dykker-
    instruktører. Vi kommer ud i klassen og starter forløbet op og siden mødes vi i svømmehallen til det første dyk.

• Foto Lisa Risager Flickr.jpg

Dyrene i Dyrehaven

Vi tager på ekspedition med kikkerter og kigger nærmere på kronvildtet og dåvildtets adfærd i Dyrehaven. Fasangården understøtter læring om naturforståelse i det grønne læringsrum. Styrker naturfagene, viden om naturens kredsløb, bæredygtig livsstil, fortrolighed og glæde ved naturen, det at være ude, sundhed, bevægelse, sociale kompeten- cer, demokrati og ikke mindst forståelse af sammenhæng mellem natur og kultur.

• Dyrenes Ambassadører

Mange børn kender mig fra tv-programmet Vilde Venner på DR, Ramasjang. Jeg har her på siden samlet et par af de overskrifter vi kan arbejde med. Se under mere info. Hvis du har andre ønsker, så brug mig som inspirationskilde og fagperson.

• edderkop Foto Morten Jensen.jpg

Edderkoppetur

Vi fanger, tegner, snakker og meget mere om edderkopper. Forløbet er også for dem med fobi! Naturværkstedet Fasangården understøtter læring om natur, styrker naturfagene, viden om naturens kredsløb, bæredygtig livsstil, fortrolighed og glæde ved naturen, det at være ude, sundhed, bevægelse, sociale kompeten- cer, demokrati og ikke mindst forståelse af sammenhæng mellem natur og kultur.

• havkajak 1.jpg

En dag på fjorden

Den smkke fjord giver mulighed for mange oplevelser og meget læring.
    Bliv introduceret til havkajaksejlads med Ungdomsskolens erfarende kajak- og friluftsinstruktører. Vi mødes på Frederikssund Lystbådehavn og tager sammen ud på Roskilde Fjord for at nyde, opleve, erfare og lære.

• klatre 2.jpg

En dag på klatrevæg

Bliv udfordret på klatrevæggen, hvor teknikken er mere vigtig end styrken. Måske er det på klatrevæggen på din skole eller et andet sted indenfor kommunegrænsen? Måske skal vi arrangere en tur til Kullen, hvor natur og højder sender adrenalinen i top. Frederikssund Ungdomsskoles folk har stor erfaring med begge dele.