Kultur & Samfund

• Skoletjenesten - lille.jpg

Arbejd for føden. En dag med daglige gøremål fra 1940'erne

På de gamle husmandssteder havde både børn og voksne masser af praktiske arbejde hver eneste dag. I dette forløb bliver I sat til at sørge for storvask og rebslagning eller fremstilling af brændselsbriketter.

Tilbud i anden kommune

• Besøg Borgmesteren

Har I lyst til at besøge Frederikssund Rådhus og høre hvad en borgmester laver og hvordan en kommune fungerer? Så vil Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen gerne fortælle jer om arbejdet som borgmester i Frederikssund Kommune.

• BESØG EN BYGGEPLADS

Tag eleverne med på byggepladsen og bliv klogere på en branche, der bogstavelig talt bygger samfundet op fra grunden.
    Dansk Byggeri samarbejder gerne om at få et lokalt forløb i stand og har desuden mange forslag til læring samt gratis undervisningsmaterialer.

• Bogtrailer på biblioteket

Kom op på børnebiblioteket til en kort introduktion om, hvad folkebiblioteket kan tilbyde. Vi anbefaler desuden en stak gode bøger. På skolen læser børnene bøgerne og producerer bogtrailer. Filmene vises på biblioteket på storskærmen og kan ses med klassen og/eller deres forældre.

• Bogåbner for 4.-6. klasse - tips til læsning med biblioteket

Få to læseglade bibliotekarer ud i din 5. klasse eller kom en tur på biblioteket. Vi deler egne læseoplevelser af nyere børnelitteratur med klassen og viser eReolen frem.

• Børnebiffen.jpg

Børnebiffen på tur

Velkommen til forår 2016 med ”Børnebiffen på tur” i Frederikssund. Filmtilbuddet består af 2 filmtilbud - et for de 3-4 årige og et for de 5-6 årige. De gode film er stilles velvilligt til rådighed af Det Danske Filminstitut, så billetpriserne er kun 12,50kr. pr. person. Glæd jer til en god filmoplevelse på det store lærred.

• Crossing Borders

Crossing Borders tilbyder workshops med fokus på globale udfordringer, aktivt medborgerskab og mødet mellem unge på tværs af kulturer. Formålet er at give eleverne i udskolingen et bredere globalt perspektiv og gøre dem opmærksom på forskellige internationale problemstillinger og skolesystemer.

• Dansk Arkitektur Center

DAC& LEARNING, Dansk Arkitektur Centers undervisningstjeneste, tilbyder det mest omfattende udbud af undervisningsforløb, undervisningsmaterialer og lærerkurser inden for arkitektur og byudvikling rettet mod daginstitutioner, grundskoler og ungdomsuddannelser.

Tilbud i anden kommune

• DEADLINE ATHEN

Hvert år lykkes det 5.000 flygtningebørn at krydse Europas grænse. De er på jagt efter asyl og et bedre liv. Men kun de færreste når deres mål. I den interaktive dokumentar Deadline Athen styrer eleverne journalisten, der rejser til Athen for at fortælle historien om de afghanske flygtningedrenge i Europa. Deres mission er at samle materiale til en artikel, som de skal skrive, når de har talt med forskellige kilder i Athen.

• Den gamle Smedje i Slangerup

Kom og besøg Den Gamle Smedje i Slangerup. Et fint lille lokalhistorisk museum, hvor børn får lov til at opleve en bysmedje fra begyndelsen af 1900-tallet med alt, hvad der hører til. Børnene bliver vist rundt i den gamle smedje, der står, som den sidste lokale smed forlod huset i 1986.