Kultur & Samfund

• rejselegat.jpg

Besøg en venskabsby med klassen – og få tilskud

Der kan skabes venskaber for livet, når skoleklasser besøger en af Fredensborg Kommunes seks venskabsbyer i Europa. Du og dine elever kan få tilskud til rejser og besøg gennem Venskabsbykomiteens tilskudsordning.

• nationalmuseet.png

Besøg Nationalmuseet i København

Udforsk kulturhistoriske genstande og billeder fra hele verden og forskellige episoder på Danmarks største kulturhistoriske museum - her kan du finde alt fra de berømte guldhorn og Egtvedpigen til afrikanske masker og egyptiske mumier.

• Børnehaver & Dagtilbud
  • Tøjhusmuseet.png

Besøg Tøjhusmuseet i København

På Tøjhusmuseet kan I rejse rundt i den danske militærhistorie - fra stormen ved Dybbøl i 1864 til krigen i Afghanistan.

• gl-kontrolrum-undervisningstilbud pixlr.png

Besøg Vestforbrænding, hvor affald er ressourcer

Fra 7. klasse og opefter lægger vi stigende vægt på at relatere affald til energi og forbrug. Vi sætter fokus på vores ressourceforbrug og hvordan den rigtige behandling af affaldet kan hjælpe til en bæredygtig udvikling.

• dsc_0672.jpg

Biblioteksorientering for 4. klasse

Biblioteksorientering for 4. klasser er et tilbud om et biblioteksbesøg, hvor eleverne gennem en sjov skattejagt lærer, hvordan man selv finder ting på hylderne. Besøget indeholder også tilbud om at få lavet lånerkort, en intro til bibliotekernes børnesite Palles Gavebod og er tænkt som appetitvækker og optakt til ferielæsning med ”Sommerbogen”.

• Book en ekspert

Gennem 'Book en ekspert' kan du og dine elever få besøg af ingeniører og naturvidenskabelige kandidater, der med interessante fortællinger om deres arbejde og gennem opgaver, udfordringer, quizzer eller andre elevaktiverende opgaver viser, hvordan naturfag, naturvidenskab og matematik bruges i virkeligheden.

• BORGMESTERVISIT

Har I lyst til at få besøg af en ægte borgmester med mere end 28 års kommunalpolitisk erfaring, så vil Fredensborg Kommunes borgmester Thomas Lykke Pedersen gerne komme ud til jeres klasse.

• Byvandring i de flygtende jøders fodspor.jpg

Byvandring med fokus på jødernes flugt via Dragør i oktober 1943

Guidet rundtur i Dragør by med fokus på de flygtende jøder, der i efteråret 1943 måtte forlade Danmark og søge tilflugt i Sverige af frygt for at blive sendt i koncentrationslejr.

Danmark under angreb

Danmark under angreb er et rollespilsforløb der knytter an til den overordnede fortælling om Danmarks rolle under den kolde krig, og stiller skarpt på det frederiksbergske civilforsvars virke under er militært angreb på Danmark.

• Dansk Arkitektur Center

DAC& LEARNING, Dansk Arkitektur Centers undervisningstjeneste, tilbyder det mest omfattende udbud af undervisningsforløb, undervisningsmaterialer og lærerkurser inden for arkitektur og byudvikling rettet mod daginstitutioner, grundskoler og ungdomsuddannelser.

• Børnehaver & Dagtilbud