Kultur & Samfund

• Anders fortæller om uddannelser inden for Falck

Ambulanceuddannelsen. Et mindre foredrag/gennemgang på ca. 1 til 1½ time inkl. spørgsmål.

• nationalmuseet.png

Besøg Nationalmuseet i København

Udforsk kulturhistoriske genstande og billeder fra hele verden og forskellige episoder på Danmarks største kulturhistoriske museum - her kan du finde alt fra de berømte guldhorn og Egtvedpigen til afrikanske masker og egyptiske mumier.

• Børnehaver & Dagtilbud
  • Tøjhusmuseet.png

Besøg Tøjhusmuseet i København

På Tøjhusmuseet kan I rejse rundt i den danske militærhistorie - fra stormen ved Dybbøl i 1864 til krigen i Afghanistan.

• Lotte_tauber_forsiden.jpg

Billedworkshop med kunstner

Billedworkshops med undervisning af professionel billedkunstner. Introduktion med billede oplæg, læring og inspiration og tale til sanser, glæde, drømme og alle de bedste forestillingsevner. Herudover tilbydes foredrag om samtidskunst, kunsthistorie og kunstens og kulturens betydning for det at være menneske.

• Børnehaver & Dagtilbud
  • Book en ekspert

Gennem 'Book en ekspert' kan du og dine elever få besøg af ingeniører og naturvidenskabelige kandidater, der med interessante fortællinger om deres arbejde og gennem opgaver, udfordringer, quizzer eller andre elevaktiverende opgaver viser, hvordan naturfag, naturvidenskab og matematik bruges i virkeligheden.

• Crossing Borders

Crossing Borders tilbyder workshops med fokus på globale udfordringer, aktivt medborgerskab og mødet mellem unge på tværs af kulturer. Formålet er at give eleverne i udskolingen et bredere globalt perspektiv og gøre dem opmærksom på forskellige internationale problemstillinger og skolesystemer.

• LO Midtsjælland foto 1.png

Den danske model

Hvad er "Den danske model"? Hvorfor vil vi gerne fastholde "Den danske model" til regulering af arbejdsmarkedet, fremfor de modeller de øvrige lande i Europa anvender?

Er der konflikter mellem "Den danske model" og EU's fortolkning af arbejdsretten og de regulativer der vedrører arbejdsmarkedet? For eksempel arbejdskraftens fri bevægelighed?

Er et samarbejde i EU omkring arbejdsmarkedsforhold en fordel eller en ulempe for Danmark?

Hvordan blev "Den danske model" til?

• Den Store Monumenttur

Bring liv i fortidens minder med en tur rundt i Køge Kommune, hvor de mange monumenter og skulpturer præger bybilledet og landskabet.

Tag enten på kryds og tværs over bygrænserne eller sammensæt elevernes egen tur i nærområdet af jeres skole.

• DFUNK Outreach

"DFUNK Outreach har til formål at oplyse og skabe debat om flygtninges vilkår i Danmark og internationalt på en levende måde, og i øjenhøjde med tilhørerne. Vores ildsjæle i DFUNK Outreach tager ud til folkeskoler, gymnasier og mange andre steder i landet og formidler tal, fakta og personlige fortællinger om livet som flygtning.

• LO Midtsjælland foto 3.png

Dine rettigheder på arbejdsmarkedet

Aftaler, love, overenskomster.

Er der nogen forskel???? Og hvad betydning har det for mit arbejde????