Kultur & Samfund

• Byvandring i de flygtende jøders fodspor.jpg

Byvandring med fokus på jødernes flugt via Dragør i oktober 1943

Guidet rundtur i Dragør by med fokus på de flygtende jøder, der i efteråret 1943 måtte forlade Danmark og søge tilflugt i Sverige af frygt for at blive sendt i koncentrationslejr.

• Byvandring plus arkivbesøg.jpg

Byvandring og arkivbesøg med fokus på jødernes flugt via Dragør i oktober 1943

Bliv klogere på jødernes flugt fra den tyske besættelsesmagt i 1943 - udfra en Dragørvinkel.

• Crossing Borders

Crossing Borders tilbyder workshops med fokus på globale udfordringer, aktivt medborgerskab og mødet mellem unge på tværs af kulturer. Formålet er at give eleverne i udskolingen et bredere globalt perspektiv og gøre dem opmærksom på forskellige internationale problemstillinger og skolesystemer.

• DFUNK Outreach

"DFUNK Outreach har til formål at oplyse og skabe debat om flygtninges vilkår i Danmark og internationalt på en levende måde, og i øjenhøjde med tilhørerne. Vores ildsjæle i DFUNK Outreach tager ud til folkeskoler, gymnasier og mange andre steder i landet og formidler tal, fakta og personlige fortællinger om livet som flygtning.

• IMG_1754.PNG

Dragør rundt med byvandrings-app

App'en Visit Dragør er en mulighed for at bruge sin smartphone til at få oplevelser og viden om forskellige steder i Dragør Kommune. Der er forskellige læringsmål til ruterne.

• Energiværkstedet

Skabelse af energiværksted, der kan bruges efter behov

• Førstehjælp.jpg

Fast forløb for 6. kl.: Førstehjælp

Eleverne får undervisning i forebyggelse og udøvelse af førstehjælp. Undervisningen er bygges op af teori og praksis samt cases.

• Polarskolen.jpg

Fast forløb for 7. kl.: Polarskolen

Polarskolen ”Kampen om Nordpolen”. Et samarbejde mellem Polarskolen og Ungdomsskolen. Alle 7. klasser skal på tværfaglig ”tur” til Nordpolen! Hver matrikels 7. klasser inviteres til at arbejde med emnet ”Grønland og Arktis” i 11 dage – vi håber at alle fag vil være med!

• Historieløb.jpg

Fast forløb for 7., 8. og 9. kl.: Historieløbet

Titlen på årets historieløb er ”Flugten”.

"Året er 1943 og Danmark er besat af den tyske værnemagt. Tyskerne vil sende de danske jøder i koncentrationslejre, men mange af dem forsøger at flygte. I Dragør er der mulighed for at blive sejlet til Sverige, men hvordan finder man en fiskerbåd? Kan man stole på, at folk i byen vil hjælpe? Tyske soldater har besat Dragør Fort og patruljerer i byen. Rygterne siger at tyskerne er på jagt efter flygtninge, og vil arrestere dem i aften... "

• Ungevalg.jpg

Fast forløb for 9. kl.: Ungevalg

I anledning af kommunalvalget (tirsdag d. 21. november) afholder Dragør Ungdomsskole UngeValg!