Kultur & Samfund

Vælg efter:

Sorter efter: Alfabetisk - Nyeste tilbud
  • Byvandring i de flygtende jøders fodspor.jpg

Byvandring med fokus på jødernes flugt via Dragør i oktober 1943

Guidet rundtur i Dragør by med fokus på de flygtende jøder, der i efteråret 1943 måtte forlade Danmark og søge tilflugt i Sverige af frygt for at blive sendt i koncentrationslejr.

• Byvandring plus arkivbesøg.jpg

Byvandring og arkivbesøg med fokus på jødernes flugt via Dragør i oktober 1943

Bliv klogere på jødernes flugt fra den tyske besættelsesmagt i 1943 - udfra en Dragørvinkel.

• Crossing Borders

Crossing Borders tilbyder workshops med fokus på globale udfordringer, aktivt medborgerskab og mødet mellem unge på tværs af kulturer. Formålet er at give eleverne i udskolingen et bredere globalt perspektiv og gøre dem opmærksom på forskellige internationale problemstillinger og skolesystemer.

• DFUNK Outreach

"DFUNK Outreach har til formål at oplyse og skabe debat om flygtninges vilkår i Danmark og internationalt på en levende måde, og i øjenhøjde med tilhørerne. Vores ildsjæle i DFUNK Outreach tager ud til folkeskoler, gymnasier og mange andre steder i landet og formidler tal, fakta og personlige fortællinger om livet som flygtning.

• IMG_1754.PNG

Dragør rundt med byvandrings-app

App'en Visit Dragør er en mulighed for at bruge sin smartphone til at få oplevelser og viden om forskellige steder i Dragør Kommune. Der er forskellige læringsmål til ruterne.

• Energiværkstedet

Skabelse af energiværksted, der kan bruges efter behov

• 111.365.244.s.jpg

Folketinget

Folketinget tilbyder undervisningsforløb målrettet 8.-9. klasse, 10. klasse, erhvervsuddannelser og gymnasiet. Forløbene er målrettet de enkelte undervisningstrin. I undervisningen sætter Folketinget fokus på demokrati og demokratisk deltagelse. Formen er dialogbaseret med aktiv inddragelse af eleverne. Alle forløb varer ca. 90 min.

• FORSVARETS MOBILE UNDERVISNING

"Check Point One" er et mobilt undervisningstilbud om sikkerhedspolitik i Danmark og på verdensplan. En gæstelærer fra Forsvaret giver eleverne saglig og opdateret undervisning om aktuelle forsvars- og sikkerhedspolitiske emner.

• Fortællinger fra TeaterTasken

Når I booker en fortælling, får I besøg af skuespiller Karen Nielsen, der enten fortæller en historie om Zakæus for 2. - 6. klassetrin eller Babelstårnet for 0. - 5. klasse. Karen fortæller levende med hele kroppen, så både børn og voksne bliver revet med. Efter fortællingen vil børnene blive inddraget i en dialog om emnet.

• Go slow Be strong

Klasseundervisning med introduktion til forskellige Qigong-, meditations- og Tai Chi-øvelser.

• DSC_0383.jpg

Kongelundsfort - historisk rundvisning

Kongelundsfortet var aktivt i tre krige, men var heldigvis aldrig i kamp. På ca. 45 minutter får I et indtryk af fortet og dets historie.

• LYVESKOLE - ALTERNATIV LITTERATURFORMIDLING FOR 5. KLASSER

Bliv Danmarksmester i at lyve - alternativ litteraturformidling med Hans Laursen på jeres skole - og mulighed for at komme til lyvefestival i Odense.

• Nærværende teater fra TeaterTasken

TeaterTasken stræber efter at flytte grænser og skabe rum til refleksion og læring gennem kunst. TeaterTasken tilbyder 4 forskellige forestillinger: Abrahams Døtre, Farfar Krigsmand, Dannerbarn og Lille Blå og Lille Gul. Til alle forestillinger for skolebørn er der udviklet relevant undervisningsmateriale.

• Børnehaver & Dagtilbud

Omvisning på Amagermuseet

Få indblik i livet på blandt de nederlandske bønder i Store Magleby omkring år 1900

• Børnehaver & Dagtilbud
  • Sagntur.jpg

Sagntur - lindorme, helheste og lygtemænd

Frygtelige lindorme, drager der vogter skatte og en pige med et magisk hår – er bare nogle af sagnfigurerne fra Furesø-området. På byvandringen rundt i Farum Landsby får eleverne kendskab til, hvad et sagn er, hvortil der er knyttet sagn om skabninger som lindorme, drager, helheste og lygtemænd, og hører de dramatiske fortællinger.

• kål.jpg

Smag på Dragør

Madlavning og smagning af sunde små retter lavet på lokale råvarer.

• Smart Parat Svar 2015 Dragør.JPG

Smart Parat Svar - for 6. klasse

Smart Parat Svar er en læse- og vidensquiz for 6. klasser, hvor man kan få mulighed for at dyste lokalt, regionalt og nationalt.  Formålet er at sætte fokus på læselyst, og at det er sjovt at lære.

• Teaterdokumentar - Ultimatum

En teaterdokumentar, hvor far og datter står på scenen. De fortæller deres rørende historie, bl.a.om det at vokse op med en afhængig forældre. En stærk teaterdokumentar, der nedbryder tabuet og åbner for refleksion, dialog og modet til at tale om det svære.

• Velkommen her - omvisning og debatspil.jpg

Velkommen her? Omvisning og debatspil

Immigrantmuseet tilbyder en indføring i indvandringens historie til Danmark. Denne danner udgangspunkt for et debatspil, der skal klæde eleverne på til at skulle tage stilling til en række relevante og kontemporære spørgsmål omkring indvandring.