Natur & Friluftsliv

Vælg efter:

Sorter efter: Alfabetisk - Nyeste tilbud
  • Undrende kat må bruges.jpg

Godt at vide: "Dit nye kæledyr"

Vi leger at elevernes forældre har givet dem lov til at få et nyt kæledyr.

Derfor skal vi finde ud af hvad vi skal vide for at passe det?

Vi finder i fællesskab på spørgsmål, der er gode at vide svaret på og laver en fakta-tjekliste.

• KLOAKLAB - fra aaadr til aha

KloakLab tilbyder besøg til nysgerrige folkeskoleelever fra 3. til 10. klasse. KloakLab er formidling om spildevand, miljø og bæredygtig energi.

• Lindebast 2.JPG

Lav reb som vikingerne

Reb, snor og tovværk er vigtige hjælpemidler såvel i vikingetiden som i dag. Når vi i dag bruger reb og snor tænker vi sjældent på hvordan det er produceret. Vikingerne lavede selv deres reb fra bunden, det skal I også gøre i dette forløb.

• Porsemosen.jpg

Mosens mystik

Vi fordyber os i mosens mystik ved at undersøge hvordan mosen er dannet og hvilke dyr og planter der lever i den. Vi oplever oldtidsofringer og hører historier om overtro og overnaturlige væsner. Vi undersøger tørv som materiale og finder ud af hvor hårdt fysisk arbejde det var at udvinde det.

• Stævningeskov.JPG

Oplev vikingernes skov

I Vikingelandsbyens stævningsskov vil vi formidle vikingernes bevidste brug af skoven. Eleverne skal med i skoven og fælde et egetræ med vikingeøkse og vurdere træets historie på baggrund af de blotlagte årringe.

• SP til SIV.jpg

Skoletjenesten Pederstrup

Natur, historie, miljø og samfund gennem levende læring i Ballerups største klasseværelse.

• Naturlab.jpg

Undersøg ådalens natur

Vi tager på skattejagt efter vikingernes planter og hører historier om lægeurter, giftmord og naturlige krydderier. Vi undersøger hvilke dyr og planter, der lever i ådalen i dag og hvad vi kan sige om naturens tilstand ud fra det vi finder.