Viden & Foredrag

Vælg efter:

Sorter efter: Alfabetisk - Nyeste tilbud
  • Book en ekspert

Gennem 'Book en ekspert' kan du og dine elever få besøg af ingeniører og naturvidenskabelige kandidater, der med interessante fortællinger om deres arbejde og gennem opgaver, udfordringer, quizzer eller andre elevaktiverende opgaver viser, hvordan naturfag, naturvidenskab og matematik bruges i virkeligheden.

• Billede_skoleskak_lærer_elever.jpg

Dansk Skoleskak – Gør dine elever læringsparate

Skoleskak er en anderledes måde at motivere og styrke elevernes interesse og udbytte i matematik. Er godt for alle – også for klassens bund- og topelever. Begejstrer eleverne, da det er spil og ”leg”, samtidig med, at de bliver bedre til matematik. Styrker mere ro, koncentration og fokus.

• DEADLINE ATHEN

Hvert år lykkes det 5.000 flygtningebørn at krydse Europas grænse. De er på jagt efter asyl og et bedre liv. Men kun de færreste når deres mål. I den interaktive dokumentar Deadline Athen styrer eleverne journalisten, der rejser til Athen for at fortælle historien om de afghanske flygtningedrenge i Europa. Deres mission er at samle materiale til en artikel, som de skal skrive, når de har talt med forskellige kilder i Athen.

• TommyGroenGuide.jpg

Den grønne guide

Miljøundervisning
    Den Grønne Guide kan komme til skolerne med grøn inspiration til både lærere og elever om miljø og bæredygtighed.

• DFUNK Outreach

"DFUNK Outreach har til formål at oplyse og skabe debat om flygtninges vilkår i Danmark og internationalt på en levende måde, og i øjenhøjde med tilhørerne. Vores ildsjæle i DFUNK Outreach tager ud til folkeskoler, gymnasier og mange andre steder i landet og formidler tal, fakta og personlige fortællinger om livet som flygtning.

• dit-digitale-liv-for-boern-og-unge.jpg

Dit Digitale Liv

Med afsæt i cases fra BørneTelefonen reflekterer eleverne over egen og andres færden på nettet. Sammen finder vi ud af, hvordan de kan bruge internettet, spil og sociale medier hensigtsmæssigt.

• EU skolefoto.jpg

Europa-Parlamentet og Kommissionen

Til skoleklasser tilbyder vi både foredrag & præsentationer, undervisningsmaterialer og studieture. Vores tilbud har til hensigt at oplyse skoleelever fra folkeskolens ældste klassetrin og indtil højniveau på gymnasiet om Europa-Parlamentet og dets virke.

• FORSVARETS MOBILE UNDERVISNING

"Check Point One" er et mobilt undervisningstilbud om sikkerhedspolitik i Danmark og på verdensplan. En gæstelærer fra Forsvaret giver eleverne saglig og opdateret undervisning om aktuelle forsvars- og sikkerhedspolitiske emner.

• Fremad - det er dit valg!

Et energifyldt foredrag til jeres elever om motivation, udfordringer og målsætning. Med over 60 foredrag på skoler i 2016 leverer Mads Herschend et foredrag i øjenhøjde med eleverne og rykker dem.

• Mark Liebst "Klassebesøg" 2016

Mark Liebst er Danmarks nye ”homo-relevante” ungdomsforfatter. d. 1. februar 2016 udgav han sin første bog ”Nikolaj – Bøsser, bumser & beskidte sokker,” der er den første bog i serien om 15-årige Nikolaj, der er homoseksuel og voldsomt ramt af pubertet og usikkerhed.

• BV_0038 mellem2.jpg

Mobbefrit fællesskab

En involverende og aktiv workshop om klassefællesskab og om at forebygge og stoppe mobning. Gennem øvelser, film og cases fra BørneTelefonen belyser vi emner som trivsel, digital mobning og fællesskab.

• VR_Barn_Flygtninge small.jpg

Røde Kors Oplevelsen

Autentisk nødhjælpsudstyr fra før og nu, virtual reality og krævende dilemmaspil i en ny og spændende udstilling. Røde Kors Oplevelsen er en udstilling spækket med spændende, ny teknologi og fængende formidlingsformer.

• Skoletjenesten Hillerød Provsti

Skoletjenesten i Hillerød Provsti tilbyder at styrke og udbygge det lokale samarbejde mellem skoler og kirker på det religionsfaglige område. De udbyder en række undervisningstilbud og kommer også gerne forbi til et medarbejdermøde og fortæller om mulighederne.

• levesteder.jpg

Skoletjenesten på Den Blå Planet

Kom tæt på dyrene. Skoletjenesten på Den Blå Planet, Danmarks Akvarium tilbyder undervisning til børnehaver, folkeskoler, SFO’er, gymnasier og lærer- og pædagoguddannelser. På Den Blå Planetkan eleverne fascineres af havets dyreliv og fordybe sig i dyrenes tilpasninger til det våde element. Børnehavebørn og SFO-børn har også stor glæde af at kunne trykke næsen flad mod akvarieglasset og følge fiskenes liv.

• Børnehaver & Dagtilbud
  • Bryd Tavsheden.jpg

Temadag om kærestevold og vold i familien

Foreningen Bryd Tavsheden holder temadage for udskolingen om vold i familien og kærestevold. Dagen består af indlæg fra en repræsentant fra foreningen Bryd Tavsheden, en repræsentant fra det lokale politi og en ung kvinde eller mand, der fortæller sin personlige historie om at vokse op i en voldsramt familie og/eller leve i et kæresteforhold præget af vold.

• missing.PNG

THEMISSINGLINK.DK – digital brobygning mellem naturfag og virksomheder

The Missing Link understøtter din faglige fysik/kemi-undervisning med film og opgaver, der viser eleverne koblingen mellem fagene og danske teknologivirksomheder - og deres ansatte.

• Verdens Brændpunkter - Klaverfabrikken

Gennem aktuelt undervisningsmateriale, et musikerbesøg på skolen og en koncert på Klaverfabrikken oplever eleverne verdens brændpunkter gennem personlige fortællinger og stifter bekendtskab med emner som kultur, religion, samfund, politik, flygtninge, menneskesyn og meget mere.