Uddannelse

AG Faglige Workshops

Allerød Gymnasium inviterer hvert efterårssemester 8., 9. og 10.-klasser fra kommunens skoler til sammen med deres lærer at komme og gå på opdagelse i gymnasiefagenes store verden. Vi udbyder en række forskellige tværfaglige workshops i fagene fysik, astrofysik, kemi, biologi, biotek, idræt, samfundsfag og musik. Lærerne/klasserne kan frit vælge mellem de forskellige workshops.

• Pre-master-class AG.png

AG Pre-Master Class

AG Pre-Master Class er for elever fra 8-10. klasse, der er videbegærlige og har en særlig interesse i at lære mere i et fag. Vi tilbyder Pre-Master Classes i efteråret i forløb på tre eller fire eftermiddage fra kl. 14-16 her på Allerød Gymnasium i både naturvidenskab, sprog og musik.

• FNguide-400.jpg

Allerød Bibliotek - Kursus i kildekritik/fake news

Allerød Biblioteker tilbyder undervisning for 8. årgang i kildekritik/fake news. Derudover kan vi tilbyde at eleverne oprettes som lånere, og give en rundvisning på Allerød Bibliotek. Hvis I kommer i forbindelse med projektopgaven i 8. klasse, kan vi desuden hjælpe med at finde litteratur mm.

• Smart Parat Svar.jpg

Allerød Bibliotek - Smart Parat Svar, lokalrunde i landsdækkende quiz

Smart Parat Svar er en årlig landsdækkende quiz for elever i 6. klasse. Selve quizzen er en holdkonkurrence med fem deltagere fra hver klasse, der kan supplere hinanden og samarbejde om at finde frem til de rigtige svar.

Allerød Bibliotek afholder den lokale runde af quizzen.

• thumb_3020_default_list kopi.png

Besøg skolen - HTX

Oplev gymnasiet. Se, hvordan gymnasiet og dets laboratorier ser ud. Mød nogle elever. Få mere at vide om det tekniske gymnasium og H.C. Ørsted Gymnasiet.

• Book en ekspert

Gennem 'Book en ekspert' kan du og dine elever få besøg af ingeniører og naturvidenskabelige kandidater, der med interessante fortællinger om deres arbejde og gennem opgaver, udfordringer, quizzer eller andre elevaktiverende opgaver viser, hvordan naturfag, naturvidenskab og matematik bruges i virkeligheden.

• EU skolefoto.jpg

Europa-Parlamentet og Kommissionen

Til skoleklasser tilbyder vi både foredrag & præsentationer, undervisningsmaterialer og studieture. Vores tilbud har til hensigt at oplyse skoleelever fra folkeskolens ældste klassetrin og indtil højniveau på gymnasiet om Europa-Parlamentet og dets virke.

• tec talent.jpg

H.C. Ørsted Talent

H.C. Ørsted-talent er særlige undervisningsforløb på H.C. Ørsted Gymnasiet, der kan give interesserede elever i folkeskolens 8. - 10. klasse flere faglige udfordringer i naturvidenskabelige fag og matematik, end de normalt ville kunne få i fagene i deres klasse. Niveauet i undervisningen vil svare til det niveau, som elever på 1.g på H.C. Ørsted Gymnasiet møder.

• tec kloning.jpg

Naturvidenskab og dansk i hverdagen – kloning.

Kloning er genetisk kopiering af celler, dyr eller mennesker og piller ved selve forståelsen af, hvad det vil sige at være et menneske. En indsigt i genetik/bioteknologi/kloning beskrives ud fra 3 forskellige faglige optikker: Kemi, Biologi og Dansk.

• tec sodavand.jpg

Naturvidenskab og matematik i hverdagen - sodavand

Sodavand er for mange en daglig drik. Men, hvad den indeholder og betyder for kroppen er ikke indlysende for alle. Gennem forsøg og analyse af sodavand gøres biologi, fysik/kemi og matematik virkelighedsnært samtidig med, at der opnås en række delmål i fagene.