Natur & Friluftsliv

• Alleroed soe.jpg

Allerød Sø og Kattehale Mose

Området omkring Allerød Sø kan danne udgangspunkt for mange forskellige oplevelser. Her kan opleves et rigt dyre- og planteliv med f.eks. frøer, snoge, spætter, mejser, træløbere, gule myrer og mange flere. Dele af området omkring Allerød Sø afgræsses som naturpleje af kvæg.

Oplev Allerød Sø på egen hånd eller sammen med Kurt Borella, der har arbejdet som naturmedarbejder med området i mange år og har et indgående kendskab til det.

Barresøgård

På besøgsgården har bonden tid til at vise børnene rundt og svare på alle spørgsmål. Når børnene besøger Barresøgård fortæller vi og viser tydeligere, hvor vi får maden fra. Her kan I møde køer, grise, heste, får, høns, gæs, katte og hunde. Bondegårdsdyrene er vant til små børn.

• Besøg en produktionsgård - Freerslev Kotel

Besøg Freerslev Kotel, som er et produktionslandbrug i Gørløse. Lær om mælkeproduktion, fødevarer og oplev livet på en gård. Slut besøget af med et glas friskmalket jersey-komælk!

• BESØG ØRESUNDSAKVARIET

Kom helt tæt på dyrelivet i Øresund. På Øresundsakvariet kan I komme til at trykke hånd med en taskekrabbe eller tage med ud og fange dyr i Kronborgbugten. I kan også komme ud og snorkle eller komme på tur med vores 12 personers speedbåd.

• Køer.jpg

Blovstrød Koklapperlaug

På engen i Blovstrød går hver sommer køer af racen Dexter. De ankommer i maj, og går og græsser hele sommeren og sørger derved for naturpleje; deres måde at græsse på giver større biodiversitet Det er det lokale koklapperlaug der passer køerne, og nogle af skolens klasser er medlem. Pasningen består af at tilse køerne, om de har det godt og se om vandbeholderen virker. Børnene i mini-Oasen får hvert år lov til at navngive køerne. Det er en spændende proces, som vi nyder hvert år.

• 4aa51295b0d4107092009.jpg

Bondegårdsbesøg på Grønnehavegård

Gul, firelænget bindingsværksgård fra 1836. Bondemanden viser rundt og fortæller om de mange forskellige slags dyrearter, der findes på gården. Markerne dyrkes også og vi kører traktortur ud for at se på afgrøderne. Der er ponytrækture og mange smådyr man kan sidde og nusse med på bænkene. En sjov og lærerig oplevelse for alle aldre.

• Book en ekspert

Gennem 'Book en ekspert' kan du og dine elever få besøg af ingeniører og naturvidenskabelige kandidater, der med interessante fortællinger om deres arbejde og gennem opgaver, udfordringer, quizzer eller andre elevaktiverende opgaver viser, hvordan naturfag, naturvidenskab og matematik bruges i virkeligheden.

• F949FE50-14D0-47AB-B7D7-31A8872A2BA3.jpg

Børnenes Madhus - Oplevelser, læring og samvær omkring gryderne

I Børnenes Madhus kan børn og unge hakke, snitte, smage og dufte sig igennem kortere eller længere kurser i køkkenet. Færdighed, råvarer og måltidet er det faglige omdrejningspunkt. Alle, der besøger os i Børnenes Madhus, skal opleve den velsmagende mad og stoltheden ved at lave den. Kendt og ukendt mad med krydderier, råvarer og smagsnuancer, de måske aldrig før har mødt. Det kræver et trygt og fagligt stærkt fundament, og det kan vi levere.

• TommyGroenGuide.jpg

Den grønne guide

Miljøundervisning
    Den Grønne Guide kan komme til skolerne med grøn inspiration til både lærere og elever om miljø og bæredygtighed.

• AgurkGlobe.jpg

Den grønne karavane

Den Grønne Karavane er et sjovt, aktivt og inspirerende tværfagligt forløb for elever på mellemtrinnet. Skolen sætter i tre dage en streg over fagene på skoleskemaet hvor børnene i stedet lærer en masse om miljø, klima og bæredygtig udvikling.